5 dingen die je voor de lunch kunt doen om gewicht te verliezen

Het zijn kleine dingen, maar ze kunnen voor grote veranderingen zorgen.

Lees ook

Wil je gewicht verliezen en houd je vast aan je strakke sportschema’s in de avond? Onderschat de rest van de dag niet; ook voor de lunch en tijdens je drukke ochtend valt er veel winst te behalen. Gebruik deze tips en je figuur zal je dankbaar zijn.

1/ Snoozen

Ja, echt! Maar hou het wel bij één keer. Je ontkomt er niet aan om op tijd je bed uit te komen als je naar je werk moet, maar je moet jezelf ook die tien minuten extra gunnen als je ze nodig hebt. Ga daarnaast op tijd naar bed. Slaaptekort schopt je hormoonspiegel door de war, wat niet best is voor je stofwisseling. Daarnaast zul je merken dat je door te weinig slaap meer zin krijgt in koolhydraten.

2/ Ga naar buiten

Het eerste wat je moet doen als je wakker wordt, is je gordijnen openen. Laat het licht naar binnen en ga naar buiten om het op te zoeken. Dit is goed voor je biologische klok, wat weer leidt tot een betere nachtrust.

3/ Ontbijt!

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je een kickstart voor de rest van de dag en het zorgt ervoor dat je minder cravings hebt. Hierdoor heb je dus minder trek in ‘slecht voedsel’.

4/ Drink water

Drink direct een glas water zodra je uit bed komt, dit zorgt ervoor dat je metabolisme een startschot krijgt. Sommigen drinken liever een glas sap, maar dat zijn wel erg veel extra calorieën. Neem liever een glas water met wat vers citroensap.

5/ Loop naar je werk

We weten hoe makkelijk het is om in de auto te stappen of het openbaar vervoer te pakken, maar met een wandeling of fietstocht verbrand je veel meer. Dus is het qua afstand mogelijk om lopend of fietsend te gaan, doe dat dan.

Wat is beter: ’s ochtends of ’s avonds sporten? >

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook