5 voordelen van een BFF op afstand

Het is niet altijd leuk, maar er zitten echt heel wat voordelen aan.

We zeggen niet dat het makkelijk is als je beste vriendin voor bepaalde of onbepaalde tijd naar het buitenland vertrekt, maar geloof ons: er zitten ook echt voordelen aan. Vertrekt jouw BFF binnenkort? Houd de onderstaande punten in je achterhoofd; dan wordt de pijn hoe dan ook een beetje verzacht.

1/ De fijne knuffelmomenten op Schiphol

Jullie hebben je eigen Hello, goodbye moment op het vliegveld. Hoe tof is dat? Jij haalt haar op van het vliegveld en staat met smart (en een ballon!) te wachten tot zij door de schuifdeuren komt. Haar blik is onbeschrijflijk en dat maakt het nog leuker.

2/ Goedkope tripjes

Vanaf nu hoef jij je nooit meer druk te maken over de hoge kosten van een vakantie. Want heb je even niet zo veel te besteden, maar wil je toch naar het buitenland? Dan zoek je toch gewoon even je BFF op. Natuurlijk moet je wat geld neertellen voor een vliegticket, maar je onderdak kost je niets.

3/ Eindeloze telefoongesprekken

Want: bijkletsen! Je kunt haar alles vertellen over je nieuwe vriend, want de verhalen vervelen haar nooit. Ze kent hem misschien zelfs nog niet, dus ze heeft ook geen vooroordelen over hem klaarliggen als je vertelt dat je nu met ‘m date. 

4/ Het versterkt jullie band

Er zitten vele steden, landen en misschien zelfs oceanen tussen jullie in en zelfs die weerhouden jullie er niet van om contact te houden. Je hoeft elkaar niet elke dag te spreken of zien om een sterke band op te bouwen. Jullie zijn of worden het levende bewijs. Wedden?

5/ Ieder moment is goud waard

Jullie zien elkaar niet vaak dus als jullie bij elkaar zijn, koesteren jullie ieder moment. De telefoons worden weggestopt in jullie tassen en kletsen even goed bij. Geef toe, hoe vaak doe je dit nu met je vriendinnen die om de hoek wonen?

7 types vriendinnen die iedereen heeft >

Beeld: iStock

Laatste nieuws