Heb jij altijd een overvolle agenda? Dit zegt het over je gezondheid

Over je hersenen om precies te zijn.

Lees ook

Staat er in jouw agenda op iedere dag minstens één afspraak en kom jij altijd uren te kort? Ondanks alle stress en drukte is er toch een lichtpuntje: uit onderzoek blijkt dat mensen met een overvolle agenda vaak een beter geheugen én sterkere hersenen hebben.

Mentale test
Voor het onderzoek van de University of Texas werden zo’n 330 mannen en vrouwen boven de vijftig ingeschakeld. Er werd gekozen voor deze specifieke groep om erachter te komen of drukte nog steeds positief is voor mensen op leeftijd. Daarnaast werd er gekeken of er een verband bestaat tussen stress en geheugenverlies. Hiervoor werd ingezoomd op de dagelijkse bezigheden van de deelnemers en op hun agenda’s. Bovendien moesten ze wat mentale testen afleggen.

Uit de studie kwamen alleen maar positieve resultaten, hoe oud de deelnemers ook waren. Er bleek wel degelijk een verband tussen een druk leven en een goed stel hersenen. Mensen die een druk bestaan hadden met overvolle agenda’s, konden informatie beter en sneller verwerken. Bovendien bleken hun logisch redeneren en woordenschat beter te zijn. Je geheugen kan er zelfs op vooruit gaan, zo beweert onderzoeker Sarah Festini.

Volgens het onderzoeksteam zijn de resultaten te verklaren door feit het dat drukke mensen keer op keer worden uitgedaagd door hun drukke agenda’s. Herkenbaar?

Lees ook: Dit is de echte sleutel tot succes

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook