Carrièreswitch op je dertigste? Dít moet je weten

Want zoiets doe je niet zomaar.

Lees ook

Als je twintig bent, heb je nog alle tijd om van baan te veranderen en totaal iets anders te gaan doen. Maar wat nou als je op je dertigste besluit iets heel anders te willen? Dat is vaak wat lastiger. Dít moet je dan in ieder geval weten:

1/ Plan je financiën
Als je dertig bent, heb je waarschijnlijk al verschillende financiële verplichtingen. Houd rekening met je huur of hypotheek, verzekeringen en je andere vaste lasten. Als je van plan bent om van baan te veranderen, is het verstandig om eerst flink wat opzij te zetten. Probeer ongeveer drie maanden salaris op te sparen, zodat je wat ruimte hebt als je niet meteen een nieuwe baan vindt. Maar ook als je met iets nieuws begint, is het belangrijk om iets achter de hand te hebben. Je begint dan namelijk met een starterssalaris, wat vaak lager ligt dan je laatst verdiende inkomen.

2/ Doe research
Het is verleidelijk om puur je hart te volgen en er gewoon voor te gaan, maar het is toch belangrijk dat je ook goed nadenkt. Doe onderzoek naar alles wat je moet weten over je nieuwe carrière. Zorg dat je op alles voorbereid bent en weet wat jouw mogelijkheden zijn.

3/ Vergeet niet te netwerken
Onderschat de waarde van netwerken niet. Het is een goede manier om te laten weten dat je op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Oude contacten kunnen leiden tot nieuwe contacten en wie weet krijg je hierdoor de perfecte kans.  

4/ Succes komt niet vanzelf
Dat je precies weet wat je wilt gaan doen, is helemaal top, maar succes komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Je zult er veel tijd en moeite in moeten steken om het hoogst haalbare te bereiken. Dus blijf doorzetten en geef niet te snel op, dan komt die carrièreswitch helemaal goed!

De 7 meest voorkomende fouten bij het zoeken naar een nieuwe baan >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook