Bewezen: waarom je beter kunt vrijen met het licht aan

Je zult er profijt van hebben.

Lees ook

Gooi jij gerust alle remmen los met het licht gewoon aan, of gaat die kleding pas uit als het pikkedonker is. We snappen de onzekerheid, maar uit onderzoek blijkt toch echt dat je beter kunt vrijen met de lichten aan. Zowel mannen als vrouwen zouden er profijt van hebben.

Italiaanse wetenschappers van de University of Sienna beweren dat blootstelling aan helder licht of daglicht een boost geeft aan de productie van testosteron. Dat betekent dat er meer van het mannelijk hormoon  door zijn lijf giert. Of mannen er beter van worden in bed, dat blijft de vraag, maar zijn sexdrive wordt in elk geval maximaal.

De Italianen dachten in eerste instantie dat de seizoensgebonden zin in sex wel eens met de hoeveelheid licht te maken zou kunnen hebben. Ze selecteerden 38 mannen met een laag libido, die gedurende twee weken iedere ochtend een halfuur doorbrachten in een donkere kamer, met een felle lamp op hen gericht. Na afloop van van het experiment bleek hun testosteron-niveau hoger te zijn dan daarvoor. Bovendien gaven ze aan tevredener te zijn over hun seksleven. 

Er moet volgens het onderzoeksteam nog meer onderzoek worden gedaan, maar het bewijst wel wat de natuur met mannen doet. “In het noordelijk halfrond valt de natuurlijke productie van testosteron terug in de maanden november tot april en stijgt deze weer in de lente- en zomermaanden. De piek vindt plaats in oktober”, aldus professor Andrea Fagiolini. “Je ziet dat effect terug in de geboortecijfers, waarbij juni de maand is waarin er de meeste kinderen worden verwekt. De lamp in het experiment imiteert wat de natuur doet.”

Dit zijn de best betaalde banen voor twintigers >

Bron: GVA | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook