Waarom je nooit een drankje met citroen moet bestellen

Voor je eigen bestwil.

Lees ook

Ben je op de gezonde toer, dan bestel je het best een watertje als je buiten de deur gaat eten of op een terrasje gaat zitten. Het liefst met een schijfje citroen erin om de smaak van je drankje wat spannender te maken. Maar wat blijkt? Met dat glas water zit je natuurlijk goed, maar dat schijfje citroen kun je beter laten.

Uit onderzoek dat gepubliceerd is in The Journal of Environmental Health blijkt namelijk dat bijna zeventig procent van de citroentjes niet alleen onhygiënisch is, maar daarnaast verschillende ziektes kan veroorzaken.

Rauw vlees

Gedurende de onderzoeksperiode ging een team van wetenschappers 43 restaurants af. Hier werden het vruchtvlees en de schil van 76 citroenen – waarvan de schijfjes direct na het uitserveren van het glas werden geplukt – onder de loep genomen. Dit leidde tot een schokkende ontdekking: in het vruchtvlees en op de citroen zelf zaten bacteriën afkomstig van de handen van het personeel. De onderzoekers wisten te bewijzen dat er ook bacteriën van rauw vlees en andere producten op zaten.

Menselijke uitwerpselen

Andere onderzoeken wijzen hetzelfde uit én wisten uit de test te krijgen dat citroenschijfjes soms besmet kunnen zijn met onder andere darmbacteriën, huidcellen en candida – een schimmel die oorspronkelijk alleen in de vagina voorkomt.

In het vervolg toch maar een ‘saai’ watertje bestellen?

Waarom je citroen bij je ontbijt wilt eten >

Bron: Metro UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook