Deze YouTuber inspireert mensen over de hele wereld

En verspreidt overal positiviteit.

Lees ook

De 25-jarige Haifa Beseisso deed iets wat maar weinig mensen zouden durven: ze zegde haar baan op om de wereld rond te reizen en deelt haar ervaringen via haar YouTube-kanaal FlyWithHaifa.

Op deze manier wil de Palestijnse positiviteit en een nieuw beeld over de islam verspreiden. “Mensen zien ons als onderdrukte vrouwen”, vertelt ze tegen journalist Zainab Salbi voor Women in the World. “Ze weten niet dat mijn oom mij een wereldkaart gaf en tegen me zei: ‘Kies elk land dat je wilt ontdekken. Je diploma is een ticket dat ervoor zorgt dat je alles kan zien wat je wilt’.”

De jonge vrouw bezocht al dertig landen en maakt overal bijzondere dingen mee, die ze filmt en op YouTube plaatst. Zo droeg ze in Italië een bord met de tekst ‘Ik ben een Moslim en dat maakt me …’. Mensen konden op de lege plek zelf een woord invullen. Positieve en hartverwarmende reacties als ‘Great’, ‘Human like everybody else’ en ‘Like us all’ werden op het karton geschreven.Haifa is gemotiveerd om te laten zien dat er een misvatting bestaat over moslims, onder meer door toedoen van de media. “Ik wil niet dat mensen denken dat ik een terrorist ben”, legt ze uit in de video. Gelukkig bleek tijdens haar wereldreis dat de meeste mensen juist positief en geïnteresseerd in haar waren. Zo ook in Londen, waar ze een dag lang complimentjes uitdeelde op straat.Wij zijn gek op de positiviteit van Haifa! Wil je meer hartverwarmende en vrolijke video’s zien? Je kunt haar volgen via YouTube en Instagram.

Deze beautyvlogster inspireert miljoenen >

Bron: Women in the World | Beeld: Instagram (@flywithhaifa)

Laatste nieuws

Zie ook