Je houdt je koffiekopje blijkbaar al je hele leven verkeerd vast

Zegt de wetenschap.

Lees ook

Houd jij je kop koffie altijd vast aan het oortje? Dat doe je helemaal fout, blijkt uit onderzoek. Wetenschappers in Zuid-Korea hebben namelijk onderzocht hoe je de minste koffie morst, en daarvoor moet je je kopje anders tillen.

Men houdt bijna nooit koffie vast zonder een aantal druppels te morsen, menen de onderzoekers. Ze besloten te onderzoeken hoe dat anders kan. Wat bleek? Als je een kopje aan het oortje vasthoudt, voeg je kracht toe waardoor de koffie in het kopje eerder gaat bewegen, en dus mors je sneller. Wat wél goed werkt volgens de onderzoekers? De ‘klauw-methode’. Ofwel: je hand over de bovenkant van het kopje houden en vervolgens met al je vingers de bovenrand vastpakken. Dat zou verspilling drastisch verminderen.

Wij hebben er stiekem wel wat vraagtekens bij, want wat nou als het kopje tot de nok vol zit met hete koffie? Gelukkig hebben de onderzoekers nog een tweede – vrij hilarische -– oplossing: achteruit lopen (eh, wat?!). Net als de klauw-methode zou ook achteruit lopen helpen tegen het morsen. De onderzoekers merken daarbij wel op dat de kans dan groter is dat je ergens tegenaan loopt, wat natuurlijk weer minder handig is. Maarre, als je beslist geen druppel koffie meer wilt morsen, is het wellicht een poging waard. 

Jouw koffieverslaving is dus heel goed voor je >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook