3 overschatte must-do’s in Parijs en de alternatieven

Deze toeristische trekpleisters kun je volgens boekingssite Waytostay beter overslaan.

Lees ook

Volgens boekingssite Waytostay.

Als je een stedentrip op de planning hebt staan, is het logisch dat je de toeristische trekpleisters wil bezoeken. Iedere stad kent echter wat ‘must-do’s’ die nogal overschat worden en die je beter kunt skippen, als we Waytostay mogen geloven. De website zet er dit keer een aantal van Parijs op een rij én komt met fijne alternatieven:

1/ Uitzicht vanaf de Eiffeltoren?

De Eiffeltoren is hét iconische symbool van Parijs en ongetwijfeld een bezoekje waard tijdens je vakantie in de Franse hoofdstad. Door het gedrang, de lange rijen en de wachttijden kan het uitzicht – wanneer je dan eindelijk de top hebt bereikt – helaas wel iets van haar magie hebben verloren. De Eiffeltoren zelf blijft een belangrijke toeristische attractie, maar voor een onvergetelijk panorama over de stad is er toch echt een betere plek.

In plaats daarvan: de perfecte foto vanaf de Tour Montparnasse

Voor het ultieme uitzicht op de stedelijke horizon, inclusief Eiffeltoren, neem je de lift naar het dak van de Tour Montparnasse. Vanaf deze reusachtige wolkenkrabber kun je de hele stad observeren én fotograferen. Onze speciale Waytostay-tip luidt als volgt: beklim de toren ’s avonds en bewonder het spectaculaire tafereel van de Eiffeltoren die de stad met haar lichtjes verlicht. Er is geen betere plek voor het mooiste kiekje van Parijs!

2/ Winkelen op de Champs-Élysées?

De Champs-Élysées is alom bekend vanwege de eindeloze rits designerboetieks. Hier komen massa’s toeristen op af om een middagje door te brengen zoals de rich and famous dat doen. ’s Werelds meest elitaire en duurste merken zijn hier vertegenwoordigd, maar als je je tussen de Parijse bevolking wilt begeven, dan is dit niet de aangewezen plek.

In plaats daarvan: winkel als een Parisienne bij Les Galeries Lafayette

Om echt in enige stijl te shoppen en de vakantiegangers te mijden, gaan Parijzenaren graag naar de spectaculaire Grands Boulevard, of Les Galeries Lafayette. Dit schitterende warenhuis toont de laatste mode en de meest sprankelende sieraden. Daarnaast is het gebouw zelf ook ontzettend mooi. Mocht je Les Galeries Lafayette tijdens de kerstdagen bezoeken, dan zullen de prachtige etalages je ongetwijfeld in de feeststemming brengen. Ook Pascal Loperna, ex. Creative Director van Ford Models, raadt een dagje winkelen in Europa’s oudste warenhuis van harte aan. Houd je echter meer van vintage mode, dan zijn Kiliwatch en Episode dé plekken waar je moet zijn.

3/ Een glimp opvangen van Mona Lisa in het Louvre?

Het Louvre is een van de beroemdste musea en bezienswaardigheden van Parijs, en staat wereldwijd bekend als thuisbasis van de Mona Lisa. Dankzij haar naam en faam, is de bewuste galerie echter meestal overbevolkt met toeristen die een blik proberen te werpen op Da Vinci’s mysterieuze meesterwerk. Wij vragen ons dan ook of die paar momenten van vrij zicht alle moeite en drukte waard zijn.

In plaats daarvan: minder bekende juweeltjes bekijken in het Musée du Quai Branley

Het stikt in Parijs van de musea en tentoonstellingen, maar als je iets werkelijk unieks wilt zien, adviseren we je het Musée du Quai Branley te bezoeken, waar je onder meer de mooiste schatten van Azië en Afrika kan ontdekken. En als je groene vingers hebt, en geïnteresseerd bent in de natuur, reis je het beste af naar de Jardin des Plantes (botanische tuinen), waar je heel wat kunt leren over ’s werelds flora en fauna. Katrina Bastian van The Culture Trip beschrijft wat de beste plekken zijn om Parijs te verkennen in haar artikel “Late Nights and Free Days”; van het Musée de Cluny tot en met de Grande Galerie de l’Évolution. Waarom zou je uren wachten, terwijl er zo veel andere musea en galeries zijn waarvoor je niet in de rij hoeft te staan.

Laatste nieuws

Zie ook