4 bizarre Hollywood-ingrepen van vóór de tijd van plastische chirurgie

4 x bizarre Hollywood-ingrepen voor plastische chirurgie

Lees ook

Je kunt het zo gek niet bedenken.

Vandaag de dag is het aantal celebs dat de nodige cosmetische ingrepen heeft ondergaan bij lange na niet meer op twee handen te tellen. Het is ook zo makkelijk: je stapt een kliniek binnen en niet lang erna sta je buiten met bijvoorbeeld een nieuwe neus.

Nee, dat was vroeger wel anders. Toen plastische chirurgie nog in de kinderschoenen stond, moesten oud Hollywood-actrices de meest bizarre ingrepen ondergaan om hun uiterlijk te veranderen. En dat ging ook nog gepaard met flink wat pijn. Enkele voorbeelden:

1/ Jukbeenderen

Marlene Dietrich, ster uit de jaren 40, viel op door haar prachtige jukbeenderen. Maar puur natuur waren deze niet: het schijnt dat ze al haar kiezen zou hebben laten trekken zodat de huid onder haar jukbeenderen naar binnen viel.

2/ Neuscorrectie

Tegenwoordig weten chirurgen precies hoe ze te werk moeten gaan, maar vroeger was het een riskante ingreep. Zo liet een röntgenfoto van het schedel van Marilyn Monroe zien dat er rare dingen waren gebeurd met het kraakbeen in haar neus…

3/ Haargrens

Als je in de jaren 30 en 40 succesvol wilde zijn, moest je voldoen aan het blanke schoonheidsideaal. En daar hoorde bij dat je haargrens vooral niet te laag mocht vallen. Om haar haarinplant wat hoger te maken, onderging actrice Rita Hayworth een jaar lang heftige elektrolysebehandelingen. De ingreep: elektrische schokken aan het voorhoofd waardoor de haarwortels uiteindelijk werden vernield.

4/ Croydon facelift

Deze techniek is misschien de minst rare uit het lijstje, aangezien hij veel lijkt op de hedendaagse facelift. Bij de eeuwenoude methode werd echter chirurgische tape gebruikt om de huid naar achter te trekken. Bovendien zouden vrouwen die deze ingreep ondergingen – waaronder Marlene Dietrich – hun haar strak hebben moeten vastbinden om het effect te versterken.

De top 5 etenswaren die funest zijn voor je huid >>

Laatste nieuws

Zie ook