De bizarste bodytrends anno nu

Die je níet hoeft na te streven. De thigh gap-trend is inmiddels verleden tijd, maar op sociale media duiken steeds weer nieuwe lichaamsidealen op —

Lees ook

Die je níet hoeft na te streven.

De thigh gap-trend is inmiddels verleden tijd, maar op sociale media duiken steeds weer nieuwe lichaamsidealen op — de een nog bijzonderder dan de ander. Deze drie bizarre bodytrends mogen van ons weer snel verdwijnen:

1/ Ab crack

De ab crack is een gleuf die vanaf je borsten tot je navel naar beneden loopt. De gleuf is het resultaat van flink wat core-werk. Daardoor is het een soort milde versie van de sixpack, die laat zien dat je regelmatig in de sportschool geweest bent. Supermodellen als Bella Hadid en Emily Ratajkowski zijn er onder andere mee gespot.

Weekend ready wearing my new fav @amoreandsorvete

Een foto die is geplaatst door Emily Ratajkowski (@emrata) op

2/ Bikini bridge

De bikini bridge deed een tijdje geleden zijn intrede. Het idee van de trend is simpel: bij mensen met weinig vet staat het bikinibroekje strak gespannen om de heupen als ze op hun rug liggen te zonnen. Door weinig buikvet raakt het broekje zo niet meer de onderbuik, waardoor er een soort ‘brug’ ontstaat.

#bikinibridge Een foto die is geplaatst door Bikini Bridgess (@bikinibridgess) op

3/ Thighbrows

De thighbrow is een lijn tussen de heup en het bovenbeen, die zichtbaar wordt als je gaat zitten of hurkt. Vooral de Kardashians en Beyoncé showen hun thighbrows graag en we moeten eerlijk zeggen: de trend is een stuk gezonder dan de thigh gap, maar het blijft een vreemd ideaal.

Anaconda

Een foto die is geplaatst door King Kylie (@kyliejenner) op

Het probleem: de meeste van deze bijzondere trends zijn alleen geschikt voor mensen met bepaalde lichaamstypes, of vereisen zó ontzettend veel sportschoolbezoekjes dat ze alleen weggelegd zijn voor professionele sporters of modellen. Daarom geven ze ons een onrealistisch beeld om na te streven. Laten we dus allemaal gewoon lekker ons gezonde, zelfverzekerde zelf blijven. Dan ben zijn we al goed genoeg.

Dit is volgens de wetenschap het meest ideale lichaam ter wereld >

Laatste nieuws

Zie ook