De do’s en don’ts van vriendschap met je baas

De do's en dont's van een vriendschap met je baas

Lees ook

Houd zakelijk en privé vooral gescheiden.

Niets is leuker dan samenwerken met een vriendin of het goed kunnen vinden met je baas. Je brengt nu eenmaal ontzettend veel tijd met elkaar door. Toch is het belangrijk in je achterhoofd te houden dat het je baas is (en hopelijk blijft), dus jullie vriendschap kent een bepaalde grens. De do’s en dont’s?

Do’s

1/ Betrek ook andere collega’s bij lunch en vrijmibo’s
Laat aan je baas zien dat je het met iedereen goed kunt vinden en zorg ervoor dat je een sympathieke en positieve vibe om je heen hebt hangen.

2/ Houd het professioneel
Het is ontzettend gezellig als jullie ook buiten kantooruren met elkaar kunnen opschieten, maar houd het professioneel. Een hapje eten of een terrasje pakken kan prima, maar bestel hierbij geen hele flessen wijn.

3/ Plaats niet alles op social media
Volgen jullie elkaar op Snapchat en staat ze in je vriendenlijst van Facebook? Pas dan op wat je in het weekend post, tenzij je wilt dat ze weet waarom je maandag zo moe op kantoor zit.

4/ Verwacht geen voorkeursbehandeling
Je bazin is goed in staat dingen los van elkaar te zien. Jullie vriendschap valt voor haar meer onder de noemer ‘privé’ en dus worden jij en je collega’s hetzelfde behandeld. Geen uitzonderingen.

Don’ts

1/ Roddelen over collega’s
Het is niet alleen oneerlijk om kwaad over anderen te spreken achter hun rug om, het doet je eigen sympathieke imago ook geen goed. Wil je iets kwijt over die nare collega? Bel dan gewoon even je moeder.

2/ Te veel vertellen
Natuurlijk kun je vertellen dat je afgelopen zaterdag een feestje hebt gehad, maar je hoeft niet álles aan de grote klok te hangen. Het is en blijft je baas, ook al voelt ze meer als een vriendin.

3/ Klagen over je baan
Dit moge duidelijk zijn, maar toch even voor de zekerheid: zij is je werkgever en zij bepaalt hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Ben je het ergens niet mee eens, dan kun je dat zeker aankaarten. Maar als je wil klagen, moet je bij iemand anders aankloppen.

Zó blijf je wakker op het werk zonder koffie >>

Laatste nieuws

Zie ook