Zo geniet je optimaal van een festival zónder aan te komen

Een diëtiste komt met dé tips om te kunnen genieten op een festival en niet aan te komen.

Lees ook

Een diëtiste spreekt.

Tijdens het losgaan op een festival wil je je niet zorgen maken over de kilo’s die er op zo’n dag aan zouden kunnen vliegen. Maar met enkel alcoholische drankjes, patat en pizza om je heen ontkom je er haast niet aan. Diëtiste Sanne Mouha verklapt hoe je optimaal kunt genieten van het feest zonder je de volgende dag schuldig te hoeven voelen.

1/ Voorbereiding is het halve werk

“Ga van tevoren naar de winkel om een gezond festivalpakket in te slaan”, vertelt ze aan Nina. “Nog een voordeel hiervan: je bespaart een hoop geld.” Als snack is hard fruit als een appel of een zakje wortelen een goede optie. “Die kun je lang bewaren en worden niet snel geplet.”

Wat betreft het avondeten is het belangrijk dat je jezelf niets ontzegt en kiest waar je zin in hebt. “Een festival is nog altijd een plek waar genieten op de eerste plaats staat.”

2/ Water

Tussen het feesten door moet je vooral niet vergeten om genoeg water te drinken. “Hydratatie is erg belangrijk om gezond te feesten”, aldus Sanne. “Suikerrijke frisdranken kun je beter links laten liggen als je op de lijn wil letten.” Een wijntje, cocktail of koud biertje ontbreekt bij velen ook niet tijdens een festival. “Maar geniet hier met mate van.”

3/ Aan de wandel

Of een festival nu één dag of een heel weekend duurt: je beweegt meer dan je denkt. “Je wandelt niet alleen van het ene naar het andere podium, je danst en beweegt heel wat. Dat betekent dat je ook heel wat meer calorieën verbrandt dan op een doorsnee dag van de week. Als je punt één en twee aanhoudt en niet overdrijft met alcohol, komt er echt geen kilo bij.”

4/ Goede nazorg

Als je eenmaal weer thuis bent, kan het lastig zijn om je gezonde levensstijl weer op te pakken. “Je bent dan nog moe, dus hebt niet altijd zin om achter het fornuis te kruipen”, legt de diëtiste uit. “Detoxkuren of crashdiëten na een festival zijn nooit een goed idee. Het is slecht voor je lichaam om van het ene naar het andere uiterste te gaan.” Zorg ervoor dat je op regelmatige tijden eet en ga voor gezonde, voedzame maaltijden.

De belangrijkste tip: vergeet niet te genieten en te dansen. Dan heb je meteen een goede work-out te pakken!

Deze yogapose vervangt je dagelijkse dosis koffie >>

Laatste nieuws

Zie ook