De grootste fout die we maken bij het ontbijt

De grootste fout die we maken bij het ontbijt

Lees ook

En we doen het ALLEMAAL.

Hoogstwaarschijnlijk hamert je moeder je er al járen op dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Voor de nodige energie én om je lekker aan de gang te houden – in ieder geval tot aan de lunch. Máár bestaan er eigenlijk regels over hoe dat ontbijt er PRECIES uit zou moeten zien? Volgens Womens Health Magazine doen we het allemaal fout.

De gouden regel die we allemaal in acht zouden moeten nemen: ontbijt voor de helft met groente en fruit, een kwart vezels en een kwart eiwitten. Het laatste wordt vaak vergeten, terwijl die eiwitten juist héél belangrijk zijn. Als je ’s ochtends alleen maar koolhydraten eet, heeft je stofwisseling daar de rest van de dag last van. Gevolg van ontbijten zonder eiwitten: al voor de lunch een enorm hongergevoel waardoor de kans groot is dat je slechte eetkeuzes zal maken.

Nu hoef je heus niet elke ochtend een eitje te bakken, want er bestaan genoeg eiwitrijke alternatieven. Denk aan: kaas, kip, kalkoenfilet, melk, yoghurt of bonen. Keuze genoeg.

Dit is het allergezondste (en lekkerste) ontbijt ooit >>

Laatste nieuws

Zie ook