Dit gitzwarte ijsje is dé nieuwe rage in de health-wereld

Er is een nieuwe trend op health gebied: actieve kool! Deze stof is goed voor de spijsvertering, ontgift en zou zelfs katers kunnen voorkomen.

Lees ook

Foodies opgelet!

Er is een nieuwe trend op health-gebied: actieve kool! Deze speciaal behandelde koolstof, die gemaakt is van hout, bamboe of de schil van kokosnoten, is goed voor de spijsvertering, ontgift, maakt je tanden witter en zou zelfs katers kunnen voorkomen. Japanners eten het al jaren als dagelijks supplement.

Actieve kool heeft geen uitgesproken smaak, waardoor je het in poedervorm aan allerlei soorten voeding kunt toevoegen. Zo kun je bij Morgenstern’s Finest Ice Cream in New York zwart roomijs bestellen. Liever iets dichter bij huis? Dan kun je hier een flesje zwart water bestellen. Heel gezond, want er zitten geen calorieën, suikers en cafeïne in.

Er is alleen één probleem: je tanden en tong kleuren bij het eten en drinken van deze lekkernij pikzwart. Daarnaast is het volgens voedingsexpert Susie Burrell ook niet verstandig om het te vaak te drinken (of te eten). De actieve kool kan zich namelijk aan de darmen binden en daar een opstopping veroorzaken. Wees dus niet té enthousiast!

Wil je zelf aan de slag gaan met actieve kool? Dan kun je het poeder online bestellen en toevoegen aan bijvoorbeeld cake of macarons.

Wij zijn fan!

A photo posted by glowbus (@goglowbus) on

Dit ijsje helpt tegen een kater >>

Laatste nieuws

Zie ook