8 simpele cocktails die je in een handomdraai zelf maakt

Wat is er lekkerder dan een ijskoud biertje? Precies: een zomerse biercocktail! Bonus: alle ingrediënten zijn gewoon in de lokale supermarkt verkrijgb

Shake it, baby!

Wat is er lekkerder dan een ijskoud biertje? Precies: een zomerse biercocktail! Supersnel thuis te maken en alle ingrediënten zijn gewoon in de lokale supermarkt en slijterij verkrijgbaar. Wij hebben de lekkerste combinaties voor je op een rij gezet.

1/ Beerita
Gooi 4 blikjes bier, 230 ml tequila en 340 ml geconcentreerde limonade in de blender en mixen maar! Decoreer de glazen met een partje limoen en voeg een paar blokjes ijs toe.
Bereiding: 5 minuten
Servings: 6

2/ Bullseye
Dit Cubaanse drankje is een gouden mix. Giet 80 ml limoensap (ongeveer 3 limoenen) in een karaf en voeg 1 blikje licht bier en 1 blikje gingerale toe. Doe er 2 eetlepels suiker bij en roer totdat deze opgelost is. Lekker met ijs!
Bereiding: 2 minuten
Servings: 2

3/ Chelada
Beter bekend als de simpele versie van de Bloody Mary. Bevochtig de rand van een glas en dip deze in zeezout. Voeg vervolgens 60 ml limoensap en 1 blikje Mexicaans bier toe.
Bereiding: 3 minuten
Servings: 1

4/ Coupe de Ville
Perfect voor citrusliefhebbers! Meng 180 ml tequila, 180 ml jus d’orange, 180 ml limoensap en 90 ml sinaasappellikeur. Nadat je alles hebt gemixt, voeg je 6 blikjes Mexicaans bier toe.
Bereiding: 5 minuten
Servings: 7

5/ French Monaco
Binnenkort een chic tuinfeestje? Serveer dan dit klassieke Franse brunchdrankje. Doe 40 ml granaatappelsiroop en 100 gram suiker in een pan, warm de ingrediënten op en laat deze koken totdat de suiker is opgelost (tip: goed blijven roeren!). Laat het mengsel 1 minuut afkoelen en meng het vervolgens met 60 ml limonade. Nadat je flink hebt geschud, voeg je 170 ml Stella Artois toe. Klaar!
Bereidingstijd: 3 minuten
Servings: 1

6/ Lemon Shandy
Limonade met een soft touch. Vul vier glazen met ijs, verdeel 470 ml limonade en een groot blik bier (ongeveer 500 ml) over de glazen en voeg naar wens een paar verse muntblaadjes toe.
Bereiding: 2 minuten
Servings: 4

7/ Micheladas
Houd je van pittige cocktails, dan kun je de Micheladas-cocktail proberen. Meng 60 ml limoensap met 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel worcestershiresaus en 1 theelepel hete saus. Voeg vervolgens een flesje Corona toe (ongeveer 350 ml), verdeel de mix over twee glazen gegarneerd met zout en peper.
Bereiding: 4 minuten
Servings: 2

8/ Summer Hoedown
Voor watermeloen-lovers! Verwijder de schil van 1 pitloze watermeloen en snijd deze in grote dobbelstenen. Gooi de meloen in een blender en mix ’m totdat er enkel sap overblijft. Voeg 2 eetlepels kristalsuiker toe en roer tot deze is opgelost (ongeveer 2 minuten). Zet de mix ongeveer 1,5 uur in de koelkast. Als deze klaar is om geserveerd te worden, voeg je 60 ml Luxardo Maraschino-kersenlikeur en 4 blikjes gekoeld wit bier (bij voorkeur Hoegaarden) toe. Genieten maar!
Bereiding: 15 minuten (+ 1,5 wachttijd)
Servings: 8

Note: 1 blikje bier staat gelijk aan 350 ml.

Beeld: Pinterest

Dit ingrediënt vergeet je altijd bij het maken van een cocktail >>

Laatste nieuws