Dit zijn dé beste zelfbruiners volgens de redactie

In de beautytest. Beducht voor rokjesdag beginnen Marie Clairés redacteuren alvast te smeren met een zelfbruiner. Dit zijn de resultaten.

Lees ook

In de beautytest

Beducht voor rokjesdag beginnen Marie Clairés redacteuren alvast te smeren met een zelfbruiner. Overal wordt op gelet: is het effect naturel, krijg je er geen vlekken van én ruikt-ie fris?

Managing editor Saar test Lancaster in Shower Tanning Lotion
De belofte: Een zelfbruiner die werkt terwijl je onder de douche staat! Hij belooft geleidelijk aan een natuurlijke tint te geven. Jij bepaalt dus zelf het resultaat.
Zo werkt het: Deze lotion voor onder de douche bevat Lancasters eigen Tan Color Adapt Technology: het zelfbruiningsstofje DHA verrijkt met melanine. Eerst douchen zoals je gewend bent, daarna de lotion aanbrengen met cirkelvormige massagebewegingen. Afspoelen en droogdeppen.
Het oordeel: Handig dat je deze selftanner even snel onder de douche kunt aanbrengen. Omdat ik een ervaren zelfbruiner ben, heb ik de dag van tevoren wel mijn benen gescrubd en extra dik ingesmeerd met bodylotion – om eventuele vlekken te voorkomen. Ik doe mijn test ’s avonds en word de volgende dag wakker met een heel subtiel kleurtje. En na een tweede keer aanbrengen gaat het met mijn benen warempel de goede kant op. Alleen jammer van die donkere ‘sproeten’ op mijn voeten die er eerder niet zaten
Cijfer: 6,5

Hoofdredacteur Claudia test Clarins Lait Fondat Auto-Bronzant
De belofte: Een huidje dat straalt van zonnegeluk. Alsof je net terug bent van een lange zonvakantie.
Zo werkt het: Zelfbruiningstofjes DHA en erythrulose zorgen voor een natuurlijk laagje bruin. De melkachtige structuur maakt samen met vijgextract (ruikt!, moet je wel van houden) en aloë vera de huid heerlijk zacht. Eerst scrubben zorgt voor het meest egale resultaat.
Het oordeel:  de te smeren substantie is wit. En daar gaat het al een beetje mis bij mij. Ik zie niet goed wat het effect kan zijn en hoeveel ik dan op mijn benen moet smeren. Wat ook blijkt: schijnbaar heb ik te weinig gesmeerd, want mijn benen ogen na 1 dag nog steeds ‘melkflesserig’. Dit is een product van de lange termijn én een geoefend oog. Slow Beauty zeg maar. Daar heb ik met mijn ‘see what you get’-mentaliteit even geen tijd voor, hoe gek ik ook op ben op het plantaardige concept van Clarins.
Cijfer: 7

Artdirector Brenda test Collistar Self-Tanning Regenerating Magic Mask
De belofte: ’s avonds voor het slapengaan aanbrengen en ’s ochtends met een zonnige glow ontwaken. Hij maakt de huid ook nog eens heerlijk zacht en vlekt niet.
Zo werkt het: Een mix van geheimzinnige ingrediënten zorgt samen met het zelfbruiningscomplex voor de perfecte kleur.  Tien minuten voor het slapengaan aanbrengen op een schone en droge huid. Voor het mooiste resultaat een paar keer per week gebruiken.
Het oordeel: Collistar claimt: ‘a weekend of sun in a single night’ En dat is zeker zo. Het effect is zo subtiel dat iedereen vraagt of je een weekendje weg geweest bent. Deze zelfbruiner is geweldig voor je gezicht. Geen oranje vlekken in je wenkbrauwen of bij je oren. Ik gebruik hem om de dag, op die manier word je niet te bruin. Een toefje ter grootte van een doperwt is genoeg. Klein minpuntje: je kussensloop wordt na twee dagen wat geel. Nu nog een versie voor de benen. LOVE IT!
Cijfer: 8

zelfbruiners

Vormgever Charlie test He-Shi Rapid 1 Hour Liquid Tan
De belofte: Best heel wat. Een fijne, gouden gloed binnen 60 minuten, geen strepen of andere rare plekken en dat alles op basis van 100%  natuurlijk DHA. Daarnaast hydrateert deze Liquid Tan; hij belooft tot 40% verbetering in het vochtpeil in je huid. En hij zegt niet naar zelfbruiner te ruiken.
Zo werkt het: Exfoliëren en daarna gelijkmatig aanbrengen op een droge huid. Hoe langer je het spul laat zitten hoe donkerder je kleurt.
Het oordeel: Sceptisch als ik was – een lichtelijke angst voor oranje Geordie Shore-benen – ben ik blij verrast met het resultaat. Na een druppel getest te hebben op mijn pols voor eventuele allergische reacties, ga ik aan de slag. Het is een heel vloeibare substantie dus bijbehorende tanning mit (speciale handschoen) is fijn bij gebruik. Die moet je er wel los bij kopen, dat vind ik een minpuntje. Het trekt snel in en er ontstaat een lichte bruine gloed. Nadeel van het feit dat-ie zo snel intrekt, is wel dat je niet goed ziet waar je al geweest bent. Maar ondanks dat zie ik geen vlekken en strepen op mijn benen. Op de verpakking staat 1 uur voor bruin en 2 uur voor intens bruin. Na één keer gebruiken weet ik dat een uurtje genoeg is voor mijn lichte huid. Halleluja, nooit meer witte pootjes!
Cijfer: 7,5

Chef Agnès test James Read Gradual Day Tan Body
De belofte: Een hintje zelfbruiner verstopt in een hydraterende bodylotion. Ofwel, dummyproof toch een heerlijk zomers tintje.
Zo werkt het: Eerst scrubben, dan aanbrengen zoals je ook bodylotion zou aanbrengen. Om rare verkleuringen te voorkomen smeer je droge plekken als ellenbogen en knieën eerst in met een gewone bodylotion. Voor professioneel (lees airbrushed) resultaat breng je deze zelfbruiner aan met de James Read Tanning Mitt (handschoen).
Het oordeel: Officieel is deze zelfbruiner bestemd voor je lichaam, maar ik gebruik ’m ook voor mijn gezicht en ik wil nooit meer iets anders. Het smeert goed uit en de kleur is mega naturel. Mijn tip: smeer in de winter een of twee keer in de week voor een licht kleurtje, in de zomer bijna elke dag voor een mooie gloed. Bijkomend voordeel: het ruikt goddelijk.
Cijfer: een dikke 9

Online redacteur Yeliz test L’Oréal Paris Sublime Bronze BB Summer Airbrush
De belofte: Instant mooie bruine benen, streeploos effect en makkelijk afwasbaar, terwijl hij niet afgeeft en wel waterbestendig is. En hij belooft ook nog te hydrateren.
Zo werkt het: Even sprayen en zie die bruine benen verschijnen.
Het oordeel: Een keer wat anders dan smeren en wachten tot je benen elk uur wat bruiner worden. Je sprayt en je benen zijn direct bruin. Wel wat heftig, die instant bruine, ietwat oranje kleur. Maar wel ideaal als je – wat mij vaak overkomt – te laat beseft dat je benen vreselijk wit zijn, terwijl je de deur uit wil rennen voor een etentje. Even sprayen en klaar is kees. Hadden ze ook maar zoiets voor je nagels…
Cijfer: een 7,5

[sm-product-feed id=”35392″]

Zo krijg je de meest echte fake tan >>

Laatste nieuws

Zie ook