Een succesvol Tinderprofiel krijg je zo

Hoe zorg je ervoor dat jouw Tinderprofiel succesvol is? Dit zijn de do's en dont's.  

Lees ook

Alle swipes naar rechts.

Tinder is al jaren een succesvolle matchmaker en digitaal daten is allang niet meer iets om je voor te schamen. Nieuw onderzoek toont aan dat Tinder 50 miljoen actieve gebruikers heeft, die 11 keer per dag hun profiel checken en gemiddeld 90 minuten per dag op de app zitten. Zelfs beroemdheden swipen mee, zo lijkt het. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw profiel raak is? Marie Claire helpt je op weg met dé zes do’s en dont’s.

Do

  • Meer is beter als het op foto’s aankomt. Eén of twee foto’s kunnen de indruk geven dat je maar weinig pics hebt waar je goed opstaat. Tinder is een visueel medium en, laten we eerlijk zijn, toch een soort vleeskeuring.
  • Weet waar je naar op zoek bent. Ben je uit op een avontuurtje of zoek je iemand met wie je uiteindelijk ook op de bank kunt ploffen voor een Netflix-sessie? Die foto waarop je in bikini een handstand maakt op het strand kun je beter achterwege laten als je op zoek bent naar dit laatste.
  • Maak het je potentiële match makkelijker om een gesprek te starten door iets over jezelf te vertellen op je profiel. Noem bijvoorbeeld je favoriete serie of het feit dat je verknocht bent aan surfen/reizen/schaken/sporten/koken.

Don’t

  • Openen met die gezellige groepsfoto van je vriendengroep. Welke van die zes vrouwen ben jij? Wie zijn die mannen op de foto? Te veel onduidelijkheid is een swipe naar links.
  • Je biografie volkladden met inspirerende quotes van filosofen die al een paar honderd jaar voor het ontstaan van Tinder overleden. Als jij de diepte in wilt, doe dat dan tijdens je gesprek, maar hou het verder luchtig.
  • Beginnen met een grappige foto. Een kat met een piratenmuts als profielfoto laat een potentiële date niet schateren van het lachen. Sterker nog: het kan onzeker overkomen en dat is geen erg aantrekkelijke eigenschap.

 Deze beroepen zijn populair op Tinder >> 

Laatste nieuws

Zie ook