Chocolade is hartstikke gezond voor je hersenen

Goed nieuws alert!

Lees ook

Goed nieuws alert!

Crave jij regelmatig naar chocola? Da’s één: niet zo gek. En twee: helemaal niet erg. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat chocolade goed is voor je cognitieve prestaties (je vermogen om dingen te onthouden, bijvoorbeeld).

Voor de studie van de Universiteit van Zuid-Australië werden in totaal 968 deelnemers van 23-98 jaar geanalyseerd. Een deel van de groep at (bijna) nooit chocolade, het andere deel meer dan één keer per week. Wat bleek? Deelnemers die regelmatig chocolade aten, scoorden beter op bepaalde tests, hadden een beter visueel-ruimtelijk geheugen, een beter werkgeheugen, waren beter in scannen en abstract redeneren én ze scoorden beter op een mentale test.

Dit deed een maand zonder suiker met mijn lijf >>

Wat dit precies betekent? Volgens de onderzoekers komt het erop neer dat mensen die regelmatig chocolade eten bijvoorbeeld beter zijn in het onthouden van telefoonnummers en to-do-lijstjes en makkelijker meerdere dingen tegelijk kunnen doen, zoals autorijden en kletsen, zo vertelden ze aan The Indepedent.

Let wel: de studie heeft niet bekeken hoe het zit met mensen die enorm veel chocolade naar binnen werken. Een extra large Milka-reep wegsnoepen is dus niet meteen een goed idee, maar een stukje (of twee) kan prima. Eet ze!

Een wijntje net voor bedtijd is goed voor je >

Laatste nieuws

Zie ook