7 manieren om als een echte local te reizen

Je ziet, leert en proeft de cultuur. Maar hoe kan dat het beste doen? Reizen als een échte local.

Lees ook

Het universum heeft zóveel mooie plekken dat we vaak niet weten waar we moeten beginnen. Een afvinklijstje is dan ook niet verkeerd. Reizen verrijkt je horizon en met zoveel verschillende culturen ook je kennis. Je ziet, leert en proeft de cultuur. Maar hoe kun je dat het beste doen? Reizen als een ECHTE local, zo leer je de plek daadwerkelijk kennen – we kunnen je garanderen dat het een ware ervaring is. Hieronder een paar tips die jouw reisjes nog interessanter maken.

1/ Bustour afslaan Bustours worden van alle kanten aangeboden. En ok, er zitten positieve kanten aan: je gids kan je letterlijk alles vertellen over je bestemming. Minpunt is dat alles voor je wordt geregeld, van slaapplek tot eten tot je gehele reis. Zo leer je eigenlijk niet daadwerkelijk de plek kennen. Overslaan dus.

2/ Lokale vrienden maken Ja! Dit is de beste manier om écht de cultuur te leren kennen. Hij of zij kan jou namelijk al de pareltjes van de stad laten zien. Bijvoorbeeld waar je héérlijk kan eten, maar tegen een redelijke prijs of een cocktailbar op een verstopte plek. Plekken waar jijzelf niet zo snel op was gekomen.

3/ Huis boven hotel Als je in een hotel zit dan zit je hoogstwaarschijnlijk in het meest toeristische gebied. Je doet je toeristische activiteiten en ontmoet mede-toeristen. Niks mis mee natuurlijk, maar als je zelf een huisje hebt, ontdek je echt hoe het is om te wonen in je vakantieland. Of het nou een huisje via Airbnb is of een plekje dat je via couchsurfing hebt gevonden. Je gaat naar de lokale supermarkt en ziet ook eens de suburbs.

4/ Openbaar vervoer Of het nou met de metro of de bus is – je ziet kanten van het land die je als toerist niet snel zult zien. Een busreis in Vietnam met prachtige rijstvelden of het drukke leven in een New Yorkse metro. Daarnaast is het ook een budgetvriendelijke manier om je van A naar B te verplaatsen, zonder dat je op een tourbus zit.

5/ Vooronderzoek Tegenwoordig hoef je geen reisgids meer te kopen. Google je bestemming en struin de reisblogs af –van locals of expats – zij kennen natuurlijk alle verborgen plekjes. Uiteraard kun je hun ook mailen voor handige tips.

6/ Lokaal eten Soms lijkt het eten wat heftig en is de plaatselijke delicatesse het niet het allereerste wat je zou kiezen van de kaart. Maar geef het een kans! Misschien is het wel echt héél lekker. De clubsandwich bij de metro zal er namelijk bij terugkomst ook nog steeds zijn.

7/ Gesprek met taxichauffeur Realiseer je dat de taxichauffeur heel veel weet over de plek waar je naartoe gaat. Kijk wel uit dat het niet te persoonlijk wordt, hou het casual. Bijvoorbeeld waar alle verborgen pareltjes liggen en waar hij meestal in het weekend naartoe gaat. Misschien komt hij echt met hele leuke dingen.

Lees ook: zo reis je met de trein door Amerika voor slechts 82 euro

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook