8 simpele aanpassingen voor op je cv

Je kans verhogen? Kleine aanpassingen waar je NOOIT over had nagedacht, maar stiekem héél logisch zijn.

Lees ook

Dreamjob in zicht!

Pak je cv erbij, want we gaan het eens FLINK upgraden. Niet schrikken, het zijn de meest simpele aanpassingen die jouw cv smashing maken. Kleine dingen waar je NOOIT aan hebt gedacht, maar die stiekem héél logisch zijn.

1/ Adres weglaten
Op de middelbare school werd ons verteld dat je áltijd je adres moest toevoegen, maar anno 2016 wordt het hoog tijd om dit weer af te leren. Waarom? Je adres kan je in de weg staan als je niet erg centraal woont. Managers kunnen er indirect van uitgaan dat je minder flexibel bent. Reden genoeg om alleen je e-mail en telefoonnummer te noteren.

2/ Opslaan als pdf
Managers krijgen stapels cv’s binnen. Dus laad je cv slecht of is het bestand enorm groot, dan is de kans groot jouw cv wordt overgeslagen. Sla je cv op als pdf om dit te voorkomen.

3/ Linken naar je online netwerk
We leven in het digitale tijdperk waarin recruiters je beoordelen op basis van je LinkedIn, Twitter en andere online accounts. Verwijs ze daarom direct door naar jouw accounts met een cyberlink. En dus geen http://www.etcetc maar schrijf bijvoorbeeld ‘klik hier’ en link deze naar het account.

4/ Slimme zoekwoorden
Lever jij je motivatiebrief online in, dan bestaat er een grote kans dat hij eerst door een programma wordt gescand voordat hij bij de leidinggevende terechtkomt. Kies daarom zorgvuldig SEO-geoptimaliseerde zoekwoorden die van belang zijn binnen de branche waarin je solliciteert. Het vergroot je kans op een gesprek!

Deze kleur kun je het beste naar een sollicitatiegesprek dragen >>

5/ Getallen
Traffic is gegroeid met 30%, 100.000 euro binnengehaald aan sales: druk je successen uit in getallen. Succesfactoren en duidelijke cijfers zijn overzichtelijker dan alleen woorden.

6/ Afstudeerjaar verwijderen
Ben je meer dan tien jaar geleden afgestudeerd, dan word je gezien als ervaren werknemer. Dat kan in je voordeel werken, maar er is ook een kans dat het juist wordt gezien als een belemmering. Managers kunnen het bijvoorbeeld ongepast vinden om jou een positie als assistent te geven, terwijl jij misschien wel graag die functie wilt. Als je je afstudeerjaar verwijdert, kunnen managers zich meer focussen op je kwaliteiten en op wat je daadwerkelijk kunt betekenen voor het bedrijf.

7/ Op maat gemaakt
Pas je cv aan aan de baan waar je op solliciteert. Is het een creatieve functie dan mag de lay-out losser, solliciteer je naar een functie in de kunstbranche, dan mag je vrijwilligerswerk of meeloopstage in het museum erop. Omdat het hier relevant is.

8/ Vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk gedaan? Opschrijven. Het geeft je cv een boost en het creëert sympathie. Heb je een leidende rol gespeeld bij het starten van een fundraising of heb je er eigenhandig een opgezet, aarzel dan niet om het ALLEMAAL op te schrijven. Dit zijn méga sterke ondernemerskwaliteiten.

Met deze persoonlijkheid heb je het meeste succes op de werkvloer >>

Laatste nieuws

Zie ook