Op je muzieklijst: Dua Lipa

We willen, nee móeten je even voorstellen aan deze nieuwe dame op de bühne: Dua Lipa.

Lees ook

Wedden dat je ’m op repeat zet?

Het is moeilijk om onder al het muzikale geweld van Beyoncé uit te komen. Toch willen, nee móeten we je even voorstellen aan deze nieuwe dame op de bühne: Dua Lipa. Grote kans dat ze je dit jaar finaal inpakt.

Mocht je stiekem al bezig zijn met het samenstellen van je ultieme muzieklijst voor de zomer (waarom ook niet), dan mag je deze Britse schone van Kosovaars-Albanese afkomst zeker niet overslaan. Met haar 20 (!) jaar staat ze op het punt door te breken bij het grote publiek. Aan haar zwoele blik en stemgeluid zal het in ieder geval niet liggen.

Met haar opleiding aan de theaterschool en obvious modellenlooks kon een muzikale carrière voor dit nieuwbakken talent bijna niet uitblijven. Dua Lipa liet zich inspireren door het Londense nachtleven, haar vaders reusachtige muziekcollectie en grootheden als Tupac, Dylan en Bowie, maar ook alt-J, Nelly Furtado, Pink en Chance The Rapper.

Lana Del Ray
Ontdekt worden door de managers van Lana Del Ray, je kunt een slechter lot treffen. En zo maakte Dua Lipa al snel de sprong van SoundCloud naar een officieel contract en kon ze in no time aan de slag met grote producers als Emile Haynie, die eerder werkte met Bruno Mars en FKA twigs. Vorige zomer kwam ze met haar debuutsingle New Love, die ons letterlijk de zomerkriebels bezorgt. En haar tweede single Be the One ging razendsnel viral. Haar nieuwste wapenfeit is Last Dance, als aanloop naar haar album.

Hoewel Dua Lipa veelal de liefde bezingt (‘Dua’ betekent ook liefde in het Albanees), hoor je allesbehalve zoetsappige tunes. Zet je schrap voor elektronische beats, swingende ritmes en sensuele vocalen die – hoe kan het ook anders – doen denken aan Lana Del Ray. Dit alles bezorgde haar onlangs een plekje op BBC’s Sound of 2016. Wij voelen hier duidelijk it-girl-potentieel.

www.instagram.com/dualipa

Laatste nieuws

Zie ook