Zó wordt maandag in no time geweldig

Maandagen, je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je de nieuwe week ALTIJD vol goede moed begint? Wij leggen ui

Nooit meer blue monday!

Maandag: je houdt ervan (yay: nieuwe week, nieuwe kansen) of je hebt er een hekel aan (alweer een weekend voorbij). Maar er zijn manieren om te zorgen dat je de week altijd vol goede moed begint. Tips and tricks!

1 Zondag is je warming-up
Zie zondag als jouw warming-up. Oftewel: zorg ervoor dat je zondag alles klaar hebt liggen om maandag goed te beginnen. Zodat je helemaal ready de deur uit kunt stappen. Zorg er ook voor dat je zondagavond uitgerust bent, zodat je maandag vol energie kunt beginnen. Neem een lekker bad, kijk een serie (één aflevering, niet doorgaan tot diep in de nacht…) of lees een boek en drink een lekker kopje thee. En ontspan…

2 Sta ruim van tevoren op
Het beste kun je elke dag ruim op tijd opstaan om ochtendstress te voorkomen, maar op maandag is het helemaal belangrijk. Je zit nog in het ritme van het weekend, dus als je met haast en vliegwerk op moet staan is de klap des te groter. Twintig minuten extra maken het verschil.

Vòòr 10 uur ‘s-ochtends beginnen met werken is dus heel slecht voor je! >>

3 Moedig jezelf aan
Voor sommige mensen werkt het om zichzelf op maandag toe te spreken met bemoedigende quotes of woorden. Helemaal ’s ochtends vroeg. Zoek in het weekend een paar leuke quotes of spreuken uit en lees die op maandagochtend eens hardop voor. Hállo positieve energie!

4 Denk in kansen
Denken in mogelijkheden (in plaats van problemen) zorgt ervoor dat al je dagen een stukje gemakkelijker worden, en maandagochtend al helemaal. Dingen hebben vaak de neiging op maandagochtend 100 keer zo zwaar te lijken, maar met een positieve twist krijg je ook 100 keer meer energie terug. Bedenk: wat wordt het hoogtepunt van je week, waar kijk je naar uit en welke problemen ga je deze week met gemak oplossen?

Dit zijn ochtendgewoonten van gelukkige mensen >>

5 Maak het lekkerste diner van de week
Het hele weekend sloof je je uit met de lekkerste maaltijden, maar op maandag ga je voor een snelle afhaalmaaltijd. Dat kan af en toe heel lekker en handig zijn, maar aan de andere kant is het ook (juist) op maandag belangrijk dat je tijd steekt in je diner. Neem de tijd om te genieten van je eten – het hoeft echt geen zevergangendiner te zijn – en kom tot rust aan het eind van de dag.

Voor je het weet is je maandag voorbij en kun je vol goede moed beginnen aan dinsdag ? en dan werken deze tips stiekem ook heel goed.

Mensen die ‘s-ochtends hun bed opmaken zijn gelukkiger en productiever >>

Laatste nieuws