Vrouwen kunnen beter tegen griep dan mannen

De volgende keer dat manlief dus aangeeft zich niet goed te voelen moeten we ons misschien tóch iets meer van onze zachte kant laten zien... Wij legge

Vrouwen kunnen beter tegen griep dan mannen

Hatsjoe!

Dat mannen af en toe net grote kinderen zijn, is algemeen bekend. Dus op het moment dat jouw vent aan het miepen is dat hij grieperig is, breng je hem een kopje thee en krijgt hij een aai over z'n bol. Maar op een gegeven moment moet hij écht niet meer zeuren, want hé, jij stelt je toch ook niet zo aan als je je ziek voelt? Heeft hij echt influenza of is het aanstelleritis?

Uit recent onderzoek is gebleken dat mannen zich misschien helemaal niet zo aanstellen, maar dat ze écht meer te lijden hebben. Griep zou bij hen heftiger zijn dan bij vrouwen. De studie, die aan de Amerikaanse Johns Hopkins University is gedaan, toont aan dat het vrouwelijke hormoon oestrogeen ervoor zorgt dat het griepvirus zich minder snel kan vermenigvuldigen. Met als gevolg dat vrouwen over het algemeen dus ook minder last hebben van griepverschijnselen.

Uit een eerder onderzoek door de Universiteit van Durham bleek al dat mannen griep heftiger belééfden dan vrouwen. Ontdekt werd dat mannen meer temperatuurreceptoren in hun hersenen hebben, omdat dat gedeelte van de hersens bij mannen groter is dan bij vrouwen. Hierdoor kan bij mannen de temperatuur (koorts) hoger oplopen, waardoor zij zich slechter én langer ziek voelen.

De volgende keer dat manlief dus begint te klagen over keelpijn, en vraagt of je zijn voorhoofd even wilt checken, moet je je misschien tóch iets meer van je zachte kant laten zien. Helemáál als jouw lover ook nog gespierd is, want hoe meer testosteron, hoe heftiger de griep kan zijn, aldus New York Magazine.

Ook leuk, een grieperige, niezende panda:

Het is officieel: vrouwen ruiken beter dan mannen! >>