Deze beautytrend doet je puffy face verdwijnen als sneeuw voor de zon

Beautyredacteur Dionne volgt de nieuwste beautytrends op de voet. Dit keer bespreekt ze 'gezichtsmassages', zeg maar gedag tegen je puffy look!

Deze beautytrend doet je puffy face verdwijnen als sneeuw voor de zon

Dat je gisteravond heel wild gefeest hebt, is mooi niet te zien aan je gezicht.In elk geval niet als het aan de laatste beautytrend ligt...

Beauty uit ’t OostenHet ziet er misschien een beetje gek uit, maar gezichtsmassages zijn hot. In het verre Oosten gebeurt het al sinds de ?Oudheid, om voor eeuwig de huid van een jonge blom te garanderen. Laat het dan maar aan de westerse wereld over om de methode duizenden jaren later in een modern jasje te steken. Vernuftige massagers – zoals de apparaten heten – bestormen de laatste tijd de beautymarkt en daar zijn wij maar wat blij mee.

A massage a day…"Ik zou niet meer zonder kunnen", ?vertelt huidexpert Vanda Serrador ons tijdens de lancering van een serie nieuwe beautyproducten van The Body Shop in Londen. Wij zijn er om de nieuwe spa-?collectie en enkele nieuwe geuren te bewonderen, maar ons oog valt meteen op een vreemd gevormd apparaat met twee zilveren balletjes. Vanda pakt er twee op en begint er duchtig haar huid mee te masseren. Als 17-jarige raakte ze betrokken bij een auto-ongeluk, waardoor ze ernstige littekens aan de rechterkant van haar gezicht opliep. Dat daar nu niets meer van te zien is, is volgens Vanda te danken aan een combinatie van trouw smeren met inheemse oliën en dagelijkse gezichtsmassages.

Masseren is te leren"Begin bij de kaken en beweeg de massager naar boven en naar buiten toe", legt Vanda uit. "Doe hetzelfde bij de wangen en het voorhoofd. Deze methode helpt perfect tegen een puffy face, bijvoorbeeld de ochtend na een feestje, omdat het werkt als een lymfedrainage. Dit betekent dat afvalstoffen worden afgevoerd, ?waardoor de huid de kans krijgt om te stralen." Nog beter: "Gebruik de massager samen met een gezichtsolie. De werkzame stoffen uit de olie worden zo beter opgenomen door de huid. Ik geloof er ?heilig in dat je huid zo veel langer jong en soepel blijft."

Drupje olie erbijBij het masseren kun je – net als bij het lichaam – het beste een olie als basis gebruiken. The Body Shop Oils of Life Intensely Revitalising Facial Oil bevat koudgeperste, uiteraard fairtrade oliën uit cameliazaad, zwarte komijnzaad en rozenbottelzaad, die de huid makkelijk ‘herkent’ en die een verjongend en verzachtend effect hebben.

[sm-product-feed id="27921"]

Tekst: Dionne Pool.Déze oogcrèmes zorgen ervoor dat je dag én nacht straalt! >>