Superaanbod: Luxe safari/citytrip Zuid-Afrika

Shop je safari-outfit maar bij elkaar, want speciaal voor Marie Claire lezeressen is er een wel heel fijne reis samengesteld. Lees, droom en boek!

Shop je safari-outfit maar vast bij elkaar! Stel je voor: de zon zien opkomen in Zuid-Afrika, op (luxe) safari én het rauwe, hippe Johannesburg ontdekken. Speciaal voor Marie Claire lezers heeft Tenzing Travel een 9-daagse droomreis samengesteld: de Johannesburg & Kwazulu Natal Experience.

Hoe deze reis eruit ziet? Lees, droom en boek:

Dag 1 Amsterdam – Johannesburg Je vertrekt per KLM naar Johannesburg, waar je na aankomst wordt opgewacht en naar je hotel gebracht. Je verblijft twee nachten in The Peech Hotel, een kleinschalig, warm ingericht hotel met 16 prachtige kamers nabij de wijk Melrose. Je kunt kiezen uit verschillende kamertypes: bijvoorbeeld rustig gelegen tuinkamers met eigen patio of balkon bij het zwembad of kamers die geschikt zijn voor meerdere personen.

Dag 2 Johannesburg Na een heerlijk ontbijt krijg je een privé-tour met een gids door Johannesburg en Soweto. Johannesburg is met meer dan zeven miljoen inwoners de grootste stad van Zuid-Afrika. De tegenstellingen zijn groot: hoog oprijzende wolkenkrabbers, drukke autowegen en de vele mensen die zich een weg banen door overvolle straten, maar ook rustige groene buitenwijken, luxueuze herenhuizen en goed onderhouden tuinen. De excursie gaat verder naar Soweto (SOuth WEstern TOwnship), een wijk die symbool staat voor de strijd voor vrijheid. Je gaat naar het Mandela House museum, waar Mandela en zijn gezin woonde toen hij gevangen werd gezet. Een bezoek aan het Apartheidsmuseum is een must: het vertelt de geschiedenis van de Apartheid vanuit ieder perspectief. Aan het eind van de dag word je weer teruggebracht naar je hotel. En ’s avonds is er tijd om een of meer hotspots te ontdekken, die we in Marie Claire’s januarinummer voor je onder elkaar hebben gezet.

Zuid-Afrika special

Dag 3 Johannesburg – Richards Bay – Maputaland Na het ontbijt word je bij de luchthaven van Johannesburg afgezet en vlieg je in 1,5 uur naar Richards Bay. Na aankomst haal je je huurauto op en rijd je naar Maputaland, waar je twee nachten verblijft in het prachtige Rocktail Beach Camp. Rocktail ligt midden tussen de dieren, vogels en planten en op 20 minuten wandelen van het prachtige ongerepte strand. Rocktail Beach Camp bestaat uit 17 luxe safaritenten met buitendouche. Je verblijft hier op basis van volpension en twee camp-activiteiten per etmaal. Drankjes, park fees en eventuele excursies zijn niet bij de prijs inbegrepen. Als je een 4WD auto hebt gehuurd, kun je doorrijden naar de lodge; als je een normale auto hebt, laat je de auto staan in Manzengwenya en word je opgehaald en naar de lodge gebracht.

Dag 4 Maputaland Vandaag kun je meedoen met activiteiten naar keuze: wandelen in het bos (vogelfans kunnen hier hun hart ophalen!), snorkelen/duiken en met dolfijnen zwemmen bij Lala Nek (de riffen in zee behoren tot de mooiste ter wereld) of een excursie maken naar Lake Sibaya.

Dag 5 Maputaland – Hluhluwe Na het ontbijt word je weer naar je auto gebracht en vervolg je je weg naar het bekende Hluhluwe Umfolozi Park, het grootste wildpark van Kwazulu Natal. Met een oppervlakte van 96.000 hectare biedt dit reservaat voldoende ruimte voor het grote wild, inclusief de zeldzame witte neushoorn. Je verblijft in de pasgeopende, ge-wel-dige Rhino Ridge Safari lodge. Alle verschillende typen bush-suites zijn tegen de heuvel gebouwd om optimaal te kunnen genieten van het adembenemende uitzicht over de vallei. In het hoofdgebouw vind je de bar en het restaurant en de mooie, elf meter lange infinity pool. Voor ’s avonds is er een open haard en ’s ochtends kun je ontbijten op het dek in de stralende zon. Het verblijf is op basis van volpension en twee safari’s per dag. Drankjes, park fees en andere excursies (bushwalks) betaal je ter plaatse.

Zuid-Afrika Special

Dag 6 Hluhluwe Vandaag kun je zelf invullen. Ga bijvoorbeeld op safari – wie weet sta je ineens oog in oog met een leeuw of een luipaard, of er steekt ineens een grote kudde olifanten net voor de safaritruck de weg over. Maar heerlijk in de zon aan het zwembad liggen of een spa-behandeling nemen, is ook niet verkeerd.

Dag 7 Hluhluwe – Durban Na een heerlijk ontbijt vertrek je langs de mooie kustroute naar Durban. Onderweg kun je stoppen in Ballito of Umhlanga voor een lunch, om daarna door te rijden naar Durban: het Miami van Zuid-Afrika. De stad is dankzij de aantrekkelijke stranden en het subtropische klimaat een geliefde vakantiebestemming. De omgeving van Durban is bovendien interessant voor surfers en golfers. Je verblijft twee nachten in het Riverside Hotel.

Dag 8 Durban Vandaag kun je een bezoek brengen aan de omgeving van Durban. Ga bijvoorbeeld naar de Makaranga Botanische tuinen, of op zondag naar de Golden Hours Family Market in Noord- Durban. Winkelen in Southway Mall of lunchen in Bel Punto (Umdloti) is ook een idee. En als je van golfen houdt, kun je een balletje slaan op een van de drie golfterreinen in de omgeving van de stad.

Zuid-Afrika special

Dag 9 Durban – Johannesburg – Amsterdam Aan het eind van de middag lever je de auto in op de luchthaven van Durban en vlieg je via Johannesburg weer terug naar Amsterdam.

Dag 10 aankomst Amsterdam In de ochtend kom je weer aan in Amsterdam.

Prijs: vanaf  2195 per persoon, op basis van een tweepersoonskamer.

Inclusief: *KLM economy class vlucht Amsterdam-Johannesburg en Durban-Amsterdam (via Johannesburg) *South African Airways economy class vlucht Johannesburg-Richards Bay *Genoemde accommodaties *Retourtransfers in Johannesburg *Europcar cat D (Chevrolet Aveo of gelijkwaardig) vanaf Richards Bay tot Durban (Gold pakket incl. GPS)

Exclusief: *Co-pilot pakket à € 48 *Drop off kosten, contract fee, benzine, extra verzekeringen en autohuur *Meet & Greet op de luchthaven *Excursies *Visa *Persoonlijke uitgaven *Fooien *Reis- en annuleringsverzekering *Optionele activiteiten *Transfers *Alle entreegelden en park fees

De reis kan naar wens worden aangepast. Bel of mail daarvoor naar Tenzing Travel: 020 – 3989398 of info@tenzingtravel.nl. Deze reis kan worden geboekt tot en met 31 oktober 2016.

Laatste nieuws