In Zweden krijgen alle 16-jarigen een boek over feminisme cadeau

In Zweden krijgen alle zestienjarigen het boek We Should All Be Feminists van de Nigeriaanse Chimamanda Ngozi Adichie cadeau.

In Zweden krijgen alle 16-jarigen een boek over feminisme cadeau

OVER #EQUALITY GESPROKEN

In Zweden krijgen alle zestienjarigen het boek We Should All Be Feminists van de Nigeriaanse Chimamanda Ngozi Adichie cadeau. De Zweedse vertaling van het boek kwam dinsdag uit. De gift komt van een Zweedse feministische lobby, die zo’n 45 feministische groepen in het land representeert en van de Zweedse uitgever van het boek. Door alle zestienjarige middelbarescholieren het boek te geven hopen ze de discussie over gender en gelijkheid aan te zwengelen.

Het boek is het resultaat van een Ted Talk van Adichie uit 2012. Haar indrukwekkende speech is inmiddels meer dan twee miljoen keer bekeken op YouTube. Dit komt mede door wereldster Beyoncé, die een deel gebruikte in haar nummer ‘Flawless’.

“Ik hoop dat de 16-jarigen die het boek lezen ook besluiten dat ze feministen zijn”, vertelt Adichie over de actie in een videoboodschap. “En ik hoop vooral dat er op een dag geen feministen meer nodig zijn, omdat we zullen leven in een eerlijke en gelijke wereld.” Nou, dat hopen wij dus ook!

Malala Yousafzai: "Feminisme is een ander woord voor gelijkheid" >Emma Watson voert live gesprek over gendergelijkheid >