7 vragen om te stellen voordat je met iemand gaat daten

Of het nou gaat om een onenightstand of eerste date deze vragen kun je stellen als je gaat daten. Weet je precies wat voor een vlees je in de kuip heb

Lees ook

Weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt.

Of het nou gaat om een onenightstand, eerste date of prille liefde, het is altijd fijn om een paar dingen te weten van de man tegenover je. Met deze vragen weet je direct wat voor vlees je in de kuip hebt. Om subtiel te introduceren tijdens het eerste gesprek.

1 Wat is de status met de exen?
De ex een no-go? Wij vinden van niet. Het is best belangrijk om te weten of ze nog gezellig gaan wandelen, er radiostilte is, of dat ze nog in de break-upfase zitten. Om verrassingen te voorkomen. Mocht er een woede-aanval of scheldkanonnade volgen (Gestoorde gek! Maniak! Achterbakse PIEP!), dan weet je dat er nog issues zijn die opgelost moeten worden.

2 Ben je een feminist?
Goede kans dat de man in kwestie antwoordt: huh?! Perfect om het gesprek op gang te krijgen. Hoe denkt hij hierover? Vindt hij het tof wanneer mannen ervoor uitkomen dat ze feminist zijn? Of vindt hij dat je vooral thuis hoort achter het aanrecht? In dat laatste geval ? met alle respect ? wegwezen!

3 Hoe ziet je dag eruit?
Wat doet-ie? Werkt hij overdag of ’s nachts? En hoe zit dat met jouw schema? Zo weet je in elk geval of jullie agenda’s matchen.

4 Wat denk je over…?
Vul in met dingen die jij belangrijk vindt. Voor fitgirls: hoe denkt hij over sporten? Voor kattenliefhebbers: mag Poekie op het bed slapen?

5 Hoe is de relatie met je familie?
Lees eigenlijk: met mams. Want schoonmoeders… Enfin. Denk: Sex and the city, Trey en moeder Bunny, een bad. Juist.

6 Heb je wel eens iets gedaan wat niet mocht?
De subtiele vraag die de echte vraag omzeilt, namelijk: heb je een strafblad? Obviously willen we weten of deze man een duister verleden heeft.

7 Wat doe je in het weekend?
Oftewel: ben je een luiwammes of outdoor-type? Ligt-ie de hele dag op de bank series te bingen of te gamen, terwijl jij er graag op uit trekt, dan passen jullie misschien niet zo goed bij elkaar. Én het is een goede manier om de ‘wat zijn je hobby’s’-vraag te ontwijken.

6 wetenschappelijk bewezen datingtips >

Laatste nieuws

Zie ook