4 wetenschappelijke redenen om meer ijs te eten

5 geheel legitieme redenen om vandaag een extra ijsco te halen.

Lees ook

HIER WORD JE HÉÉL BLIJ VAN.

Een ijsje is een heerlijke verkoeler tijdens warme zomerdagen, maar het heeft ook nog andere positieve effecten. 4 legitieme redenen om vandaag een extra sorbet te halen.

1/ IJs kan je helpen om gewicht te verliezen
Sla jij ijsjes altijd over omdat je bang bent om aan te komen? Think again. Uit een studie gepubliceerd in Prevention Magazine blijkt dat ijs zelfs kan helpen om af te vallen. Het geheim? Calcium. Mensen die genoeg calcium binnenkrijgen vallen volgens het onderzoek sneller af, en toevallig zit dat stofje ook in ijs. Bovendien geeft het je vlug een vol gevoel, waardoor je minder snel gaat bingen. Maar dan moet je wel de rest van de dag gezond eten (kies bijvoorbeeld uit deze maaltijden).

2/ IJs maakt gelukkig
Word jij ook altijd zo vrolijk van een ijsje eten in de zon? Niet zo gek. IJs smaakt niet alleen heerlijk, maar uit onderzoek blijkt ook dat je orbitofrontale cortex (bepaald deel van je hersenen) geactiveerd wordt tijdens het eten van ijs. Een teken van emotioneel genot, wat er voor zou zorgen dat je gelukkiger wordt.

3/ IJs bevat belangrijke voedingsstoffen
Laten we eerlijk wezen: in ijs zit flink wat suiker. Maar er zitten ook goede voedingsstoffen in. Bijvoorbeeld calcium, zoals we hierboven noemden, en verschillende vitamines. Bovendien bevat ijs vaak ook melk en eieren: belangrijke bouwstoffen voor je lichaam.

4/ IJs kan helpen tegen onvruchtbaarheid
Een onderzoek van de Harvard School of Public Health toont aan dat ijs goed kan zijn voor je vruchtbaarheid. Vrouwen die twee of meer keer per week ijs (of andere vetrijke zuivelproducten) aten, hadden 27 procent minder ovulatieproblemen dan vrouwen die één of minder keer per week ijs aten. Hurray!

Bewezen! Rode wijn verbrandt vet >
Zo krijg je een irritant liedje uit je hoofd >

Laatste nieuws

Zie ook