15 x hotspots van Nijmegen

Gááán! Als voormalig local tipt MC’s Yeliz de hotspots van Nijmegen. 1 Flores Met stip op één omdat de sfeer onovertroffen is (de kaart trouwens

Lees ook

Gááán!

Als voormalig local tipt MC’s Yeliz de hotspots van Nijmegen. Kekke koffietenten, coole lunchadresjes en fijne restaurants: dit zijn de 15 leukste hotspots van Nijmegen.

1 Flores
Met stip op één omdat de sfeer onovertroffen is (de kaart trouwens ook). Eigenaren Floor en Elroy zorgen ervoor dat je je thuis voelt, en ze weten wat kwaliteit is. Een puik wijntje, mooi stukkie vlees of verse vis is wat je kunt verwachten.

2 Meesterproef
In een gigantische oude fabriekshal zit restaurant Meesterproef. Het interieur is stoer (fiets aan de muur, grote banken en vintage stoelen) en de keuken ook. Ze koken vooral met lokale producten. Op de kaart: boerderij-eendeborst, pulled lamb en buikspek. Oh, niet geheel onbelangrijk: ze hebben gin & tonics!

3 Fika
Kakelverse hotspots in het hipste stukje van Nijmegen. Ze serveren hier smörrebröd (kenden wij ook niet): sandwiches van dikke, knapperige boterhammen. En niet alleen het menu heeft een Scandinavisch tintje, ook het interieur is strak, fris en cool.

4 Toon
Toon is zo’n typische vrijdag- of zateravondbestemming, want nadat je flink hebt geborreld en gehapt, verandert Toon in een bar waar tot in de late uurtje gedanst wordt.

5 Bairro Alto
Het allerbeste koffietentje van Nijmegen, als je het Yeliz vraagt. Superknus en vooral steengoede koffie en goddelijke taarten. Je weekend begint hier met een krantje en koffie.

6 Saladebar Munt
Ook Nijmegen heeft een eigen saladebar: Munt. Het concept is bekend: stel je eigen salade samen en kies daarbij uit diverse groenten en ander gezond prut.

7 Mi Barrio
Bij deze tent kun je de gehele dag álles van de kaart bestellen. Kijk, daar houden we van. Mi Barrio zit in een van de mooiste wijken van Nijmegen, namelijk in Oost.

8 Lodewijk
Je kunt er lunchen en dineren, maar als we mogen kiezen, dan trekken we er liefst een avond voor uit. Lodewijk heeft nog geen 15 tafels en voelt als een huiskamer. Hier wil je niet meer weg.

9 First Things First
In dezelfde fabriek als Meesterpoef zit First Things First, een koffiebar met open branderij. Je bakkie kan bijna niet verser.

10 Savarijn
Als Nijmegenaren echt goed uit eten willen, boeken ze een tafel bij Savarijn, in een mooi 19e eeuws hoekpand. Er staan hier altijd verassende dingen op de menu.

11 The Fuzz Coffee & Tunes
Op de hoek van een druk plein zit The Fuzz Coffee & Tunes. Perfect voor een zonnige dag, want ze hebben een ruim terras en heerlijke homemade ice-tea. En zoals het een goede koffiebar betaamt, bakken ze ook zelf taarten.

12 Nibbles
Fijn (zonnig) terras, verrukkelijke moderne tapas, attent personeel én pal in het centrum. We hebben genoeg gezegd.

13 CALI
Kunst, muziek en fingerfood: CALI is de ultieme hangout voor de hippe mensch.

14 Notting Hill
Een eetcafé, alleen stukken arty-er en cooler door het interieur en de kaart. De prijzen zijn er dan wel weer zoals in een eetcafé, want dat is het concept: goed eten voor een schappelijke prijs.

15 Merano
Als je écht goed Italiaans wilt eten, dan is er in Nijmegen maar één plek waar je wezen moet: Merano. Dit restaurant begon 75 jaar geleden als ijssalon (je lees het goed, 75 jaar geleden) en wordt nog altijd door dezelfde familie gerund. Nu is het de plek voor de lekkerste pasta’s en nog steeds voor huisgemaakt Italiaans ijs. Rollend naar huis dus.

Ben je om? Slapen doe je bij Credible, een hipster hotel met Berlijn-ish interieur en sfeer. Credible zit midden in de stad, waar het bruist. Handig!

Dit zijn dé 15 hotspots van Utrecht >

Laatste nieuws

Zie ook