TEDxAmsterdamWomen komt met indrukwekkende line-up aan powervrouwen

En dat vinden wij bij Marie Claire hartstikke tof.

Lees ook

En dat vinden wij bij Marie Claire hartstikke tof.

TEDxAmsterdamWomen biedt al vijf jaar een podium voor inspirerende en succesvolle vrouwen. Ook dit lustrumjaar zullen opnieuw maar liefst 13 bijzondere ladies (en een man!) het podium beklimmen, waarvan de organisatie zojuist de eerste 5 namen bekend maakte.

Gaat dat zien
En wát voor een namen. De eerste vijf sprekers hebben allen bijzondere en indrukwekkende verhalen, die je ongetwijfeld aan hun lippen laat hangen.

Zo zal de Haagse verpleegkundige Lucia de Berk, die 2302 dagen onschuldig achter de tralies zat, haar verhaal vertellen. Ook zal je geïnspireerd raken door het doorzettingsvermogen van paralympisch Europees- en wereldrecordhouder Marlou van Rhijn, die met haar blades de snelste sprinter ter wereld is. Verder betreedt ook de Amerikaanse fotojournalist Steve McCurry het podium. Hij werd wereldberoemd door zijn foto van het Afghaanse meisje op de cover van National Geographic in 1985. Samen met politica Wassila Hachchi, Arita Baaijens en elf anderen vertegenwoordigen zij het thema dat dit jaar centraal staat: ‘Here we are. To explore, to empower to excel’. Kortom: genoeg te zien, dus.

De overige elf sprekers zullen binnenkort onthuld worden op de website. Aanmelden voor het event is vanaf vandaag mogelijk via tedxamsterdamwomen.nl.

Laatste nieuws

Zie ook