5 simpele tips om 1000 euro te besparen

Flink besparen zonder een centje pijn? Financieel wonder en succesvol business woman Annemarie van Gaal geeft tips.

Lees ook

Ka-Ching!

Flink besparen zonder een centje pijn? Financieel wonder en succesvol business woman Annemarie van Gaal geeft tips.

1 Bezuinig op verzekeringen
Kijk eens kritisch naar al je verzekeringen en vergelijk de prijzen op vergelijkingssites. En vraag je af of al je verzekeringen ook echt nodig zijn? Ben je niet per ongeluk dubbel verzekerd?

2 Bezuinig op autokosten
Grote vraag: heb je je auto echt nodig? Reken eens uit wat je elke maand kwijt bent aan vaste kosten voor je auto (verzekering, belasting) en bedenk hoe vaak je ’m daadwerkelijk gebruikt. Niet zo vaak? Dan is af en toe een auto huren via Greenwheels, Car2Go of SnappCar veel goedkoper. Ga je toch de weg op, tank dan brandstof zoals Shell FuelSave, daarmee bespaar je als snel een paar euro per volle tank.

3 Bezuinig op energie
Besparen doe je niet alleen door je lichten uit te doen en de verwarming lager te zetten. Vergeet ook niet al je opladers uit het stopcontact te halen, laat de tv niet op stand-by staan en denk na voordat je het bad laat vollopen. En waar je misschien niet direct aan denkt: gebruik de wasdroger alleen als het echt niet anders kan, zet de bank niet tegen de verwarming en zorg dat je gordijnen niet over de radiatoren heen hangen.

4 Bezuinig op klusjes
Je kunt veel meer zelf dan je denkt qua onderhoud aan huis en tuin. Schilderwerk bijvoorbeeld, maar ook allerlei kleine reparaties zijn makkelijk zelf te doen. Op internet staan allerlei handige DIY-filmpjes, van hoe je een verwarmingsradiator aansluit tot het leggen van laminaat en het betegelen van de badkamer.

5 Bezuinig op boetes
Het lijkt een open deur, maar iedereen krijgt wel eens een boete. En dat is zó ontzettend zonde van je geld. Dus: wees in de auto alert op je snelheid en activeer altijd je cruisecontrol als je die hebt. Als je parkeert, gebruik dan een parkeerapp. Toch een boete opgelopen? Zorg dat je op tijd betaalt, want de verhogingen zijn niet mis.

Hoeveel grip heb jij op je geld? Doe de test! >

Laatste nieuws

Zie ook