Simone’s modedagboek: fotoshoot in Milaan

In het Modedagboek van Simone Dernee krijgen we een kijkje in het fashionable leven van onze chef mode. Deze keer: shooten in modestad Milaan.

Simone’s modedagboek: fotoshoot in Milaan

In het Modedagboek van Simone Dernee krijgen we een kijkje in het fashionable leven van onze chef mode. Deze keer: haar fotoshoot in modestad Milaan. 

Een paar maanden geleden was ik in Milaan bij restaurant Ceresio 7. Dit is het restaurant van de  Canadese modetweeling Dean en Dan Caten van Dsquared2. Ik vond dit zo’n inspirerende plek met het prachtige rooftop terras en het dubbele zwembad, dat ik gelijk een modeserie voor me zag. Na wat heen en weer mailen en bellen kon ik mijn geluk niet op: we mochten komen.

Ik stelde mijn team samen, boekte een hotel en de vliegtickets. Afgelopen weekend waren we helemaal klaar om te gaan. Met een hoop volle koffers vlogen we naar Milaan om de modeserie daadwerkelijk te gaan schieten, spannend!

Stap 1: Kleding kiezen

Ik had de kleding bij mijn thema “Bloomsbury girl” al geshopt in Parijs en op de redactie had ik er al mooie sets van gemaakt. Toen ik aankwam in Milaan had ik de hele showroom van Dsquared2 tot mijn beschikking om de serie tot in de puntjes af te stylen. En groot dat die showroom was! De absolute droom van iedere stylist. Mijn assistent Lisa zorgde ondertussen dat alle kleding perfect gestoomd werd en dat outfits voor iedere foto klaar hingen.

Stap 2: Een prachtige locatie

De locatie was op zijn allerminst fantastisch te noemen. Prachtige schilderijen, een super chic retro jaren zestig interieur, een stylish bar (én barman) en twee prachtige identieke zwembaden. Het kan slechter.

Stap drie: Aan de slag

Terwijl fotograaf Hans de foto’s schiet, kijkt assistent David op de computer of alles scherp is. Ondertussen checkt visagist Ingrid of het haar van het model goed zit en let ik op het totaalplaatje. Het was vrij koud buiten, dus het gevoel van een januari shoot zat helemaal goed.

Benieuwd naar het eindresultaat? Je moet nog even geduld hebben: de modeserie verschijnt in ons januarinummer, dat half december in de winkels ligt!

Meer lezen over mijn modeavonturen? Lees ook mijn fashiondagboek van de Paris Fashion Week.