Dionne’s beautydagboek: Dit werkt écht tegen rimpels

Beautyredacteur Dionne sprak in Zwitserland met 's werelds beste dermatologen, die haar vertelden wat je tegen rimpels kunt doen.

Dionne’s beautydagboek: Dit werkt écht tegen rimpels

Vorige week reisde ik samen met een stel collega beautyjournalisten af naar Zwitserland. Huidverzorgingsmerk Kiehl’s nodigde ons uit om in Zürich kennis te maken met de beste cosmetisch artsen en dermatologen ter wereld. Daar kreeg ik de ultieme anti-rimpel tip te horen, die ik nu aan jullie doorvertel.

Het absolute hoogtepunt van het bezoek was het vragenrondje met Dr. Derek Jones uit Los Angeles. Een bijzonder mensenexemplaar met permanent hoog opstaande wenkbrauwen, een spiegelglad voorhoofd, een bescheiden neusje en een lelieblanke - bijzonder gave - huid. We hingen aan zijn opgespoten lippen, zelfs tot lang na het vragenrondje.

Zijn speech was bemoedigend. Hij verklapte namelijk de best bewaarde Hollywoodgeheimen. In het kort: íedereen in Hollywood heeft aan zich laten sleutelen.  Ja, ook Gwyneth “ik eet alleen macrobiotisch” Paltrow en Angelina- de engel – Jolie. Maar het allerspannendste? Hij onthulde  hét geheim voor een rimpelloze huid. Let je even op?

Het recept tegen rimpels

Het recept volgens Dr. Jones: neurtoxine (lees: botox) en fillers. Van die eerste nam hij al sinds zijn 26e om de drie à vier maanden gretig een spuitje. En het werkt, want er is geen rimpeltje in zijn gave gezicht te bekennen. Zijn volgende tip is wat simpeler (en goedkoper): verlaat nóóit de deur zonder SPF (sun protection factor). Ook niet als het buiten bewolkt is of als het regent. Simpel hè? Volgens de goede, oude dokter bestaat er geen beter middel tegen rimpels.

Conclusie: gebruik dus elke dag – na je dagcrème en vóór je make-up- een sunblock of een SPF, dan blijft je huidje ‘forever young’.

Smeer je met me mee?

Met deze SPF’s ga je rimpels tegen

1. Environ RAD SPF 15 | € 312. Perricone MD No Foundation Foundation SPF 30 | € 653. Uncover Suncare SPF 30 | € 39,954. Kiehl’s Ultra Facial Moisturizer SPF 30 | € 195. Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 | € 31

Wat doe jij om die vervelende rimpels tegen te gaan? Laat het me weten op onze Facebookpagina.

Meer Dionne? In het Marie Claire novembernummer showt ze je hoe je je eigen spa-dagje creëert – gewoon, lekker thuis. Maar ook: toptips voor een getinte huid, de mooiste donkerrode lipsticks en: hoe kies je het perfecte parfum.

Foto’s: Anne Timmer