Yeliz in the City: 8 x slapen in eigen land

Er zijn genoeg hotels in Nederland waar het fijn vertoeven is. Onze Yeliz zette haar top 8 op een rijtje.

Lees ook

Ook last van een winterdepressie zoals ik? Een nachtje weg is de oplossing! Nou kun je natuurlijk een verre reis boeken, maar Nederland heeft genoeg hotte hotels waar het fijn vertoeven is. Van het ultra chique Waldorf Astroria tot het hipster Volkshotel. Slaap zacht.

Mother Goose, Utrecht
Midden in de Domstad, in een pittoresk pand op de Graanmarkt zit Mother Goose. Authentieke bakstenen muren maken het extra knus en fijn. Net je eigen slaapkamer.

Volkshotel, Amsterdam
In het voormalig Volkskrantgebouw opende onlangs het Volkshotel. Niet alleen leuk om te logeren, want boven op het Volkshotel zit ook een verdomd goed rooftopterras met uitzicht over Amsterdam. Hoe New-Yorkish.

Credible, Nijmegen
In Nijmegen zit een mini-hotelletje dat aandoet als een hostel, maar de luxe heeft van een hotel. Fijne bedden, modisch interieur en in het restaurant kun je terecht voor een goede kop koffie en/of cocktail.

Hotels Nederland 2

Hotel Not Hotel, Amsterdam
In het centrum van Amsterdam zit Hotel Not Hotel. Elke kamer is een unieke miniwereld Je kunt er slapen in een nostalgisch tram, een Marokkaans slash Mexicaans huisje of in een boekenkast. Hoe leuk is dat?!

Vesper, Noordwijk
Het eerste arty boetiekhotelletje aan zee is een feit! In Noordwijk slaap je in het eigenzinnige Vesper, met prachtig uitzicht op de Noordzee.

CitizenM, Rotterdam
Kunstig, fun, cool en ook nog betaalbaar. CitizenM weet hoe het moet. Deze boutique hotelketen zit naast Amsterdam ook in Rotterdam. Kun je de stad aan de Maas ontdekken.

Canal House, Amsterdam
Hoeft het allemaal niet zo hot & happening? Canal House is een klassieker. Midden in de Jordaan in een prachtig grachtenpand met puike service. Dat wil je.

Waldorf Astoria, Amsterdam
Ja mensen, voor het Waldorf Astoria hoef je niet meer naar New York (alsof dat een straf is). Het hotel der hotels zit sinds een tijdje ook in ons kleine kikkerlandje. Een nachtje decadentie is niet langer een vijfjarenspaarplan. Hoera!

Meer hotspots? Ontdek dan ook de 20 hotste restaurants in Amsterdam. >

yeliz-blogElke weekt blogt beeldredacteur Yeliz voor Marie Claire.nl. Lees ook waarom ze Guus Hiddink graag een hart onder de riem wil steken en hoe ze in vredesnaam aan een fitnessdepressie kwam.

Laatste nieuws

Zie ook