Modedagboek van Simone Dernee: Milaan Fashion Week

Natuurlijk heb ik de fashionweeks in Londen en New York op de voet gevolgd via mijn iPad, maar voor mij begon het allemaal pas écht in Milaan. Samen m

Lees ook

Natuurlijk heb ik de fashionweeks in Londen en New York op de voet gevolgd via mijn iPad, maar voor mij begon het allemaal pas écht in Milaan. Samen met hoofdredacteur Claudia ging ik een kijkje nemen bij de nieuwste collecties in de Italiaanse modestad.

Bella bella! Die Italiaanse vibe
Als Claudia en ik in de taxi naar het hotel zitten rijden we langs de beroemde Dom van Milaan, een van de grootste rooms-katholieke kerken ter wereld. Wauw! We hebben allebei gelijk de juiste Italiaanse vibe te pakken. Dat is maar goed ook, want er staat een hoop op het programma de komende dagen. Maar éérst naar het hotel om alle uitnodigingen te openen (want ja, dat zijn er een hoop)!

Foto 1 af
Shows én showrooms

De eerste show op ons programma is van Gucci. De show is magisch met een echte jaren zeventig touch. Dat er zoveel details op de kleding zitten (kraaltjes, veertjes, stenen én pailletten) zie ik pas de volgende dag, als ik een afspraak heb in de showroom. Hier kan ik de kleding van dichtbij bewonderen.
Daarna door naar de showroom van Paula Cadamartori, waar ik als een blok val voor de vrolijk gekleurde tasjes met een Western touch (let op: dit gaan we héél veel zien volgend seizoen).
Vervolgens genieten we van Emporio Armani. Elke keer ben ik weer flabbergasted door het enorme palazzo waar hij zijn nieuwe collectie showt. Stiekem maak ik een kiekje van de audience aan de overkant, wat een mensen! Mr. Armani heeft duidelijk een zwak voor korte broekjes en bermuda’s. Voor volgende zomer tipt hij het korte smokingbroekje, I like!

simonenieuw
Verwennerij

In Milaan worden we altijd heerlijk verwend, van kleine espressootjes tot hele tafels vol met lekkers, zoals bij Tosca Blu (linksboven). Ook ons hotel is heerlijk. Het heeft een rooftop met uitzicht over de stad, een ideaal plekje voor een drankje dus. Hier maken we dan ook gul gebruik van voordat we naar een feestje gaan, georganiseerd door onze Italiaanse Marie Claire zusjes. Voor deze speciale gelegenheid heb ik een mooie gebreide jurk met een goud lurexdraadje mogen lenen van designer Peet Dullaert. Zou het door de jurk komen dat ik zo’n geweldige avond heb gehad?

Foto 3 af
Back to business

Na feestjes en verwennerij gaan we terug naar waar we voor gekomen zijn: fashionshows. Bij Prada zien we paarse duinen, een prachtig decor voor de geshowde jassen. Rijke brokaatstoffen, in combinatie met rafels én de terugkomst van de kniekous worden geshowd. Klinkt raar? Geloof me, het was adembenemend mooi. Ook doordat er een keiharde soundtrack van sound designer Frédéric Sanchez dreunde. En een mooie afsluiter: onze Nederlandse trots Lara Stone – die lang niet verscheen op de catwalk – sloot de show af.

De laatste avond eten we in conceptstore annex restaurant Corso Como 10. Een mooie winkel, maar vooral de tuin vind ik een fijne rustgevende én inspirerende plek om te zijn. Ook lopen er allerlei interessante mensen uit de mode rond, mede doordat wij er eerst een presentatie van het Engelse merk Coach hadden.

Wat een fantastische week hadden we. Een vol programma én volop zon. Terwijl ik dit bedenk en ondertussen een taxi probeer aan te houden naar het vliegveld, kletteren de eerste regendruppels neer… Op naar Parijs.

Laatste nieuws

Zie ook