Anouk Yve: Een mini survival guide voor de Paris Fashion Week

De Parijse modeweek is begonnen. Wat mij betreft de mooiste én belangrijkste van de vier. Al is het alleen al omdat Chanel er zijn nieuwe collectie sh

De Parijse modeweek is begonnen. Wat mij betreft de mooiste én belangrijkste van de vier. Al is het alleen al omdat Chanel er zijn nieuwe collectie showt. Ik moet dit jaar (vanwege aanhoudende drukte op kantoor) helaas verstek laten gaan. Voor iedereen die wel gaat óf samen met mij wil dagdromen, hierbij een mini survival guide voor de Paris Fashion Week:

  1. Rond deze tijd van het jaar kan het nog behoorlijk warm zijn in de Parijse straten en rond de Tuileries (daar waar het allemaal gebeurd red.). Kleed je daarom luchtig. Er ultra hip bij lopen in je nieuwe dikke wollen Acne trui is in dit geval géén goed idee.
  2. Overal zie je fashionista’s op hoge hakken rondzwermen, met de Eifeltoren als perfect decor op de achtergrond. High heels zijn natuurlijk heel fashionable, maar bedenk goed dat fashionista’s zich bij uitstek verplaatsen in taxi’s. Probeer ze dan ook niet galant na te doen zonder sneakers in je tas te stoppen. Je eindigt anders gegarandeerd met dikke bloedblaren.
  3. Wil je celebrities spotten? (De ondergetekende zat vorig jaar met Kanye West aan tafel.) Ga dan naar de Fashion Week hangout L’Avenue. Reserveer wel een plek en doe net als alle andere Françaises vier uur over je glas wijn – om te voorkomen dat je platzak en/of dronken raakt. En o ja, bekijk iedereen die binnenkomt van top-tot-teen, dat hoort daar.
  4. Heb je onverhoopt een bad hairday? Geen probleem. In Parijs is het namelijk ultra chic om een brim (het fashionwoord voor hoedje red.) te dragen.
  5. Neem visitekaartjes mee, want werkelijk iedereen die je tegenkomt werkt in de fashionindustrie. Netwerken doe je hier. Het liefst buiten op terras met een (chocolade) sigaret. Want of je het nu leuk vindt of niet, fashioninsiders ‘roken’ allemaal.

Amusez-vous mes poulettes!

Ik draag:
Shirt – Acne via debijenkorf.nl
Jeans – Topshop
Sneakers – Chanel
Tas – Chanel

Laatste nieuws