Anouk Yve: You’ve been styledotcommed? Get a Life!

  Het is precies drie jaar geleden dat ik naar Engeland verhuisde en 

Lees ook

 

Het is precies drie jaar geleden dat ik naar Engeland verhuisde en creatorsofdesire.com lanceerde. Ik weet nog goed dat ik braaf voor de poorten van London Fashion Week stond. Wat was ik blij met mijn perspas en wat keek ik mijn ogen uit. Overal fotografen, buzz, celebrities en perfect gestylde mensen.

Stuiterend kwam ik die avond thuis en de volgende dag vond ik mezelf terug in The Daily Telegraph (we woonden toen nog in een hotel, dus dat was een aangename verrassing bij het ontbijt). Ik was ‘gestreetstyled’. Inmiddels heb ik er twaalf fashionweeks opzitten en ben ik zowaar een oude rot in het vak (soort van). Ik heb het fenomeen over de jaren zien veranderen tot één grote streetstyle peepshow. Sterker nog, ik deed er net zo hard aan mee. Het is natuurlijk ook vleiend om jezelf terug te zien in mode magazines wereldwijd.

Aangekomen bij alweer mijn zevende London Fashion Week ben ik opeens veel minder enthousiast. Hebben we met zijn allen dan echt niets beters te doen dan met onze nieuwste (geleende of gesponsorde) AcnesChanels en Valentinos ‘quasi nonchalant’ op jacht te gaan naar dat ene kiekje van die ene fotograaf die zorgt dat jij pontificaal op style.com verschijnt? ‘Ivebeenstyledotcommed’ is een veelgebruikt werkwoord geworden onder modebloggers. Ja echt! Inclusief pouty lipjes en een nonchalante ‘Ik-doe-net-alsof-ik-je-niet-zie-en-doe-heel-erg-mijn-best-om-ongeinteresseerd-over-te-komen’ attitude.

Zucht…

Is het niet veel leuker om ons als lezers gewoon weer eens lekker mee op avontuur te nemen. Niet perfect, maar juist kwetsbaar, menselijk, grappig, rauw en echt?  Vertel me over het moment dat je panty scheurde net toen je tegen NY Times-fotograaf Altamiranyc aanbotste (zoals mij overkwam). You’ve been styledotcommed? I really don’t care.

Ik draag (lekker nonchalant, menselijk, kwetsbaar en echt):
Een trui – jaren oud
Een jeans van Zara
Hakjes van meneer Louboutin
Ring van Mango

Laatste nieuws

Zie ook