Inspiring Woman: Gigi Bowmer

  Gigi Bowmer (44) is eigenaar van

 

Gigi Bowmer (44) is eigenaar van Gigi Bowmer Beauty and Business en Global Makeup Artist van Estée Lauder Benelux.

 

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?

Sta positief in het leven, omring je met mooie dingen, daar word je blij van – heeft niets met geld te maken. Daarnaast: leven en laten leven en realiseer je waar het echte geluk ligt. En voor wat je wilt bereiken: gewoon doen en vooral doorgaan.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?

Dat heeft zich zo ontwikkeld. Toen ik achttien was heb ik korte tijd bij een Nederlandse familie in Zuid-Frankrijk gewerkt en hun springpony’s verzorgd. De moeder van dit gezin was een fantastische vrouw en had een onderscheiding voor productontwikkeling in de schoonheidsbranche gekregen. In plaats van in Frankrijk te blijven heb ik toen gekozen voor de opleiding Schoonheidsspecialiste. Een goede achtergrond maar niet mijn roeping. Na de opleiding heb ik kort gewerkt voor een uitzendbureau op cosmeticagebied, waardoor ik ‘al reizend’ met Estée Lauder in aanraking kwam. De lieve dame van de desbetreffende Bijenkorf-counter vroeg me waarom ik niet voor hen stond. Door haar mocht ik op gesprek en zo is de bal gaan rollen. Make-up heeft me altijd getrokken. Ik hou van mooie dingen en mensen mooier maken, maar vooral vind ik het tof vrouwen zelfvertrouwen te geven, het heft in eigen handen te geven en te laten zien hoe ze er nóg beter uit kunnen zien. Mijn motto: ‘Schoonheid kun je leren. Het heeft niets te maken met leeftijd of perfectie, maar start met personality; geloven in jezelf. Uitstraling is een mix van gelukkig zijn met wie je bent en dit in je uiterlijk vertalen.

Welke handige tools gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?

In de wekelijkse netwerkbijeenkomst van BNI De Linde Oisterwijk zit een ICT vakman die steeds met handige dingen komt waar ik dan compleet gelukkig gebruik van maak – ik ben waarschijnlijk één van zijn trouwste ‘helpdesk’ klanten ;]

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?

Gewoon doen en vooral doorgaan. Neem het heft in eigen handen, zorg dat je er goed uitziet, lever kwaliteit en ga ervoor. Ga op je intuïtie af en zoek een goede coach dan wel  sparringpartner. Een mens kan niet overal verstand van hebben maar als je de juiste adressen en de juiste mensen kent kom je ver.

Welke kansen heb je zelf gecreëerd?

De meeste. Momenteel heb ik het razend druk met Project Profile – een totaalpakket voor de ideale profielfoto. Onderschat de kracht van internet en social media niet, want één beeld zegt meer dan duizend woorden. Door een afgeknipt vakantiekiekje, een selfie,of foto van zeven jaar geleden in een professionele omgeving in te zetten, doe je jezelf te kort. Ik merkte steeds vaker dat als men stappen ondernam richting een nieuw portret, de juiste adressen niet gevonden werden, zaken onderschat of misplaatst wegbezuinigd werden. Met fotografe Laila Willems – een fantastische vrouw –, vorm ik Project Profile.

 

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?

Chic, sportief, geraffineerd, liefst met een vleugje rock.

Wat draag je op de foto?

Een mooi zwart jasje van Hugo Boss en een jurkje van La Dress.

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?

Dat zijn er meerderen – ik hou van afwisseling.

Wat is de musthave voor dit najaar?

Een nieuwe zonnebril, want mijn huidige is weer ’ns uit de autodeur gevallen vrees ik. Plus: een goeie zonnebril is even fijn en onmisbaar als goed haar en nieuwe schoenen.

Wat is je beautyregime?

In de ochtend en avond reinig ik met Take it Away en bijpassende lotion, ik gebruik de serums Advanced Night Repair en Perfectionist CP+R, Revitalizing Supreme Eyebalm en Revitalizing Supreme Creme.

Wat betreft make-up: ik ben erg blij met m’n ‘foundationgarderobe’. Met een lange dag voor de boeg kies ik voor Double Wear Lightfoundation en anders voor een CC-crème. Steeds alles van Estée Lauder. Onmisbaar: Illuminating Perfecting Primer voor onder je foundation. Vervolgens: Double Wear Brush-On Glow-concealer, Invisible Powder Makeup en Blush 08 Peach Passion. Ook onmisbaar: het wenkbrauwpotlood Brow Lift Duo in Soft Brown. Wat betreft oogschaduw: ik ben nu al de Pure Color Envy Eyeshadow 5-Color Palettes, die binnenkort uitkomen, aan het dragen – echt heerlijk. Tot slot: Sumptuous Infinite-mascara. En natuurlijk een breed scala aan Pure Color Envy-lippenstiften.

Haarproducten: alles van Aveda.

Laatste tip: laat regelmatig je haar föhnen, dat scheelt niet alleen tijd, maar geeft je een topgevoel!

 

Laatste nieuws