Boost je relatie: doe samen het huishouden

Doe jij thuis de was, ruim jij de vaatwasser in en maak jij de bedden op en voert je partner weinig uit? Breng hier dan verandering in, want stellen w

Lees ook

TRU828061Doe jij thuis de was, ruim jij de vaatwasser in en maak jij de bedden op en voert je partner weinig uit? Breng hier dan verandering in, want stellen waarvan beide partners ieder een deel van de huishoudelijke taken op zich nemen, hebben een langere en gelukkigere relatie.Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Illinois onder 220 pasgetrouwde stellen. Vooral vrouwen zijn gelukkiger als de huishoudelijke taken eerlijk worden verdeeld. De taakverdeling wordt vooral belangrijk als koppels kinderen krijgen.

Volgens de onderzoekers is het is belangrijk om direct goed te beginnen.  De eerste twee jaar van een relatie zijn cruciaal voor het eerlijk verdelen van de taken. Vaste patronen zijn namelijk moeilijk te doorbreken. Een oneerlijke taakverdeling kan uiteindelijk leiden tot conflicten en een minder gelukkige relatie.

Wat we nog willen toevoegen is dat mannen vaak de financiën op zich nemen. Vrouwen zien dit niet altijd als een huishoudelijke taak. Maar het is natuurlijk wel in jullie gezamenlijk belang. Echt eerlijk is het dus om om ook deze taken mee te rekenen voor de meest eerlijke verdeling.

Laatste nieuws

Zie ook