3 manieren om rimpels te voorkomen 

Met de jaren zien we allemaal dat onze huid wat verslapt en volume verliest. De ene wat eerder dan de andere. De fijne lijntjes en rimpels die hier het gevolg van zijn worden op miljoenen manieren bestreden. De meest voorkomende oplossing is Botox, waardoor de gezichtsspieren worden verlamd. Echter, er zijn veel meer manieren om onze huid jong te houden. In deze blog bespreken we drie manieren met je. 

Sculptra 

Tegenwoordig zien we een toename in collageenboosters als anti-aging behandelingen. Collageen is een van de belangrijkste eiwitten die zorgt voor een stevige en elastische huid. Een van de bekendste collageenboosters is Sculptra en deze werkt op basis van poly-L-melkzuur. Deze stimuleert de collageenaanmaak op een geleidelijke manier, waardoor het resultaat heel natuurlijk is. Doordat de collageenproductie gestimuleerd wordt maakt de huid als het ware meer eigen volume aan. Dit resulteert in een vermindering van fijne lijntjes, rimpels en slappe huid.  

Anti-rimpel patches 

Anti-rimpel patches zijn innovatieve huidverzorgingsproducten die fijne lijntjes en rimpels verminderen. Deze patches zijn vaak gemaakt van siliconen, die de huid hydrateren en strakker maken. Ze werken door een occlusieve barrière te vormen die vocht vasthoudt. Dit stimuleert de huid om zichzelf te herstellen en gladder te worden. Ze worden vaak gebruikt op het voorhoofd, rondom de ogen en de mond en ook weleens op de décolleté. Voor het beste resultaat, gebruik je ze regelmatig als onderdeel van je huidverzorgingsroutine. 

Elektronische anti-rimpel pen 

Een elektronische anti-rimpel pen gebruikt microstroomtechnologie om de huid te stimuleren. Deze techniek verhoogt de collageenproductie, essentieel voor een soepele huid. Verhoogd collageen vult fijne lijntjes en vermindert rimpels. Het apparaat bevordert ook de bloedcirculatie, wat bijdraagt aan een gezondere huid. Regelmatig gebruik kan leiden tot een strakkere en gladdere huid. Dit maakt de anti-rimpel pen een populair huidverzorgingsgadget. 

Beeld: Sora Shimazaki (Pexels)