Business hotspot: De Ysbreker

Een goede flexwerk plek is een hele zoektocht. Maar look no further! De Ysbreker is waar je neerstrijkt met je laptop en businessvoorkomen. En wel hie

Business hotspot: De Ysbreker

De Ysbreker aan de Weesperzijde in Amsterdam is de go-to-plek voor alle fabuleuze businessdames tijdens een dagje flexwerken.

GAAT HEEN!In 2010 werd De Ysbreker verbouwd, maar de historische elementen  - zoals de prachtige bogen en authentieke vloer - zijn wel bewaard gebleven. Een grootstedelijk gebouw met intieme sfeer waar je heel fijn kunt werken. Er zijn veel stopcontacten, de tafeltjes zijn vrij ruim, de service ondertussen onberispelijk en wat ook erg leuk is: er zijn regelmatig meer mensen aan het werk of met elkaar in vergadering.

DIT BESTEL JEDoor het grote ons-kent-ons gehalte kun je hier prima in je up vertoeven, zoals een hardwerkende dame betaamt. Uit de verskeuken vloeien onder andere escabeche van Albacore tonijn, gazpacho met tomaat-olijfolie sorbet, Cacio e pepe (verse linguini met pecorino romano en zwarte peper) en venkelrisotto met citroen, tuinboontjes en doperwten. De dessertkaart is an sich al een kijkje waard. Want heus, zo'n uitgebreid scala aan lekkers zien we niet vaak voorbij komen. Een greep: witte chocolade panna cotta met frambozen en honeycomb en de Ysbreker kokosmakroon.

Dat de Ysbreker geen groentje is bewijst het pas uitgebrachte boek: De Ysbreker, de merkwaardige geschiedenis van zestien meter aan de Amstel van Geert Mak. Vol mooie verhalen en lekkere wegkijkplaatjes.

De YsbrekerLocatie: Weesperzijde 23, AmsterdamOpeningstijden: Zo t/m do van 8.00 uur - 1.00, vrij en zat tot 2.00 uur