17.00 What2Do with dinner: gebakken haloumi met geroosterde tomaten

Start je week gezond en easy met een salade van haloumi (Cypriotische geitenkaas), tomaten en witte bonen. In een flits klaar en best wel dieet-proof.

Lees ook

Start je week gezond en easy met een salade van haloumi (Cypriotische geitenkaas), tomaten en witte bonen. In een flits klaar en best wel dieet-proof. Dit recept is voor jou plus drie, dus nodig je liefste vrienden uit en vier het begin van de nieuwe week.

  • 2 takken troskerstomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 g witte bonen uit blik, uitgelekt
  • 2 kleine courgettes, in dunne plakjes
  • handvol blaadjes bladpeterselie
  • 2 handenvol rucola
  • 2 el citroensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 250 haloumi, in plakken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Knip de takjes tomaten in tweeën zodat je vier porties tomaten hebt. Leg ze in een ovenschaal en verdeel er een eetlepel olijfolie over. Zet dit tien minuten in de oven, of tot de velletjes van de tomaten openspringen.

Doe de witte bonen in een schaal met de courgette, peterselie, rucola, het citroensap en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Meng dit goed door elkaar en verdeel het over vier borden.

Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de rest van de olijfolie toe. Bak de plakken haloumi tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze op de salade en garneer met de tomaten. Enjoy the max!

Laatste nieuws

Zie ook