17.00 What2Do with dinner: nationale pannenkoekendag

What2Do with dinner? Maak alle lieve oude besjes in je buurt vanavond gelukkig met een zelfgebakken pannenkoek. Vandaag is het Nationale Pannenkoekend

17.00 What2Do with dinner: nationale pannenkoekendag

Maak alle lieve oude besjes in je buurt vanavond gelukkig met een zelfgebakken pannenkoek. Waarom? Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag. Door het hele land zullen de ouderen in het zonnetje worden gezet, omdat carrièretijgers zoals jij dit wel eens vergeten door alle hectiek. Jij, als ware rockster in de keuken, maakt dit vanavond dubbel en dwars goed en doet dit natuurlijk net even wat anders. Laat de kaaspannenkoeken voor wat ze zijn en maak een verrukkelijk maal voor je lieve bejaarde buuf.

Leuk om te weten: In Engeland, Ierland en Australië wordt al eeuwenlang Pannenkoekendag gevierd. Dit gebeurd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag (de eerste dag van de christelijke vastenperiode, wat vroeger betekende dat je 40 dagen lang, OMG, geen eieren, melk en vetten mocht eten.) Omdat het zonde was om al die ingrediënten weg te gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken. 

  • 1 Koopmans Schudfles Pannenkoeken 6-granen of Origineel
  • 400 ml melk
  • 200 g verse bladspinazie
  • 100 g geitenkaas (Bettine Blanc)
  • vloeibare honing
  • balsamico azijn
  • peper

Bereid de pannenkoeken volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak een dressing van een deel vloeibare honing en een deel balsamico azijn. Breng de dressing op smaak met een beetje peper. Vul de pannenkoeken met blaadjes spinazie. Verbrokkel de geitenkaas en bestrooi de pannenkoek met geitenkaas. Sprenkel de dressing over de geitenkaas en rol de pannenkoek op.

Bron (beeld en recept): koopmans.com