11.00 Rock je werkdag

Sabotage op het werk, it happens. Je ideeën worden afgebroken en je vermoedt dat er geroddeld wordt over jou. Zes tips om saboteurs zelf te dwarsbomen

Lees ook

Een collega die jou niet ziet zitten en je het werkende leven zuur maakt, it happens. Hij of zij ‘vergeet’  belangrijke informatie te delen, pikt een leuk idee van je in of onderbreekt je graag op meetings. De hamvraag: hoe ga je hiermee om?

Vertrouw tenminste één collega.
Er zal heus wel een andere collega zijn waarmee jij het wel goed kan vinden. Stort niet meteen je hele hart uit, maar leg rustig uit wat er aan de hand is en vraag naar zijn of haar mening. Misschien zie jij dingen die er helemaal niet zijn.

Vleierij is key
Waarschijnlijk wordt de persoon in kwestie om de een of andere reden onzeker van jou, of voelt hij of zij zich juist zelf aangevallen? Vleierij is daarom heel belangrijk: laat zien dat je heus aardig bent.  Zoals Don Corleone (The Godfather) ooit zei: Keep your friends close and your enemies closer.

Niet zelf saboteren
Infiltreren, ja. Zelf de saboteur uit gaan hangen, nee. Het is echt belangrijk dat je niet zelf in de aanval gaat. Wees er altijd voor je collega’s met hulp en advies, ook al doen ze naar tegen je. Be the bigger person!

Confronteer
Probeer de schuldige voorzichtig te confronteren. Heeft dit geen succes? Stap dan naar je baas, of de HR-afdeling.

(Bron: Forbes)

Laatste nieuws

Zie ook