Les Favoris de May-Britt: Hotels Parijs

"Ik houd van luxe hotels. "Plaza Athenée, je weet wel, waar Carrie in seizoen 6 een tijdlang woont met Alexandr Petrovsky. "Costes vind ik ook altij

Lees ook

“Ik houd van luxe hotels. Slapen hoef ik er niet per se (mag wel natuurlijk), een drankje aan de bar of een thé au jardin will do. In Parijs heb ik een paar favorieten. Zie hier!

Plaza Athenée, je weet wel, waar Carrie in seizoen 6 een tijdlang woont met Alexandr Petrovsky. Echt gelukkig was ze er niet, maar oh wat zag ze er geweldig uit en wat is het hotel meesterlijk mooi. Ik drink er vaak een glas wijn. Daar betaal je een slordige 16 euro voor, maar ze schenken ruim en je wordt verwend met heel veel kleine hapjes. Je kunt er dus rustig een uur mee doen en kijken naar het modespektakel dat zich aan je voorbijtrekt.”

Costes vind ik ook altijd een geweldige plek. Het is er een beetje spoooky, donker en broeierig. Overal branden kaarsen, er staan prachtige rozen, de serveersters zijn als topmodellen zo mooi, slank en een pietsie arrogant. Op uitnodiging van l’Oréal haardivisie mocht ik er eens logeren. De kamers zijn klein maar heerlijk luxe. Het linnen heeft een ‘threadcount’ van boven de 800 en ik werd verliefd op mijn bad op pootjes.”

“Vind je het te duur om 700 euro neer te tellen voor een kamer? Ga dan lekker eten of ontbijten in de binnentuin. En koop de cd (en de geurkaars) van dit beroemde hotel. Zo word je thuis steeds herinnerd aan die sexy, modern Parijse sfeer van dit hotel.”

“Mijn derde favoriet is le Meurice. Daar organiseert ons hoofdkantoor altijd een high tea tijdens Paris Fashion Week. Al mijn hoofdredacteurenzusters komen dan bijeen (en de fashiondirectors en fashion editors) om samen ideeën uit te wisselen en bij te praten. Afgelopen fashionweek zaten we zo’n beetje naast Kanye West en Mario Testino. En ja, dat vonden we tóch leuk.”

“Chanel nodigde redacteur Renske en mij vorig jaar uit om hun ‘métier d’arts show te gaan zien in het Grand Palais (daarover een andere keer meer). De geweldige show werd voorafgegaan door een nachtje Meurice. Wat een geweldig hotel. Voor de lift heb je een sleuteltje nodig zodat opdringerige groupies je niet kunnen volgen naar je kamer. En je kunt dansen in je badkamer. En de weegschaal is er extreem gunstig.”

Ik wens je een wonderwit weekend.

Enjoy, May

Laatste nieuws

Zie ook