Uitgaanstips: 14 januari – 20 januari

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Kunst&Cultuur

Lees ook

Elke week geven we jou in Weeknotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, hotspots, concerten en musea. Deze week onder meer: Ronald Giphart op het podium van Bitterzoet, Fashion in &Foam en een 9 uur durende documentaire. 

Kunst&Cultuur
Lamour
Op 18 januari nemen o.a. Ronald Giphart en Ozkan Akyol plaats achter de mic tijdens Lamour. In het nimmer saaie Bitterzoet zal deze scherpe en eigenzinnige avond een fijn programma rondom literatuur brengen. Maar ook: muziek! En wel van Grote Prijs van Nederland 2008 winnares Leine.

Fashion &Foam
Tijdens MOAM in &FOAM gaan vijftien hedendaagse fotografen samenwerken met vijftien designers. Samen geven ze een nieuwe interpretatie aan drie bekende foto’s van iconische Nederlandse fotografen, waaronder Anton Corbijn. De tentoonstelling is een samensmelting van de gevestigde orde, grote namen en vers talent.

Dichterbij
Zet je schrap voor de eerste editie van Dichterbij: een literaire avond met poëzie, proza en muziek. Op 17 januari staan o.a. Amber-Helena Reisig (Prometheus), Arnoud Rigter (oud-stadsdichter Eindhoven) en Esther Porcelijn (stadsdichter Tilburg) in de NWE Vorst, Tilburg om eigen werk voor te dragen.

Alfredo Jaar
In een rechthoekige constructie met verblindend licht (helemaal passend in het zwart/wit thema van het Nederlands Fotomuseum) wordt het verhaal verteld van fotojournalist Kevin Carter, die in 1993 getuige was van de hongersnood in Soedan. Het werk van Alfredo Jaar is van 19 januari t/m 24 te bewonderen.

Film
Shoah
Twaalf jaar lang heeft documentairemaker Claude Lanzmann gewerkt aan de negen-uur durende docu Shoah. Hij filmde in veertien landen om overlevenden, getuigen én daders van de Holocaust te interviewen. Op deze manier wilde hij een menselijk verhaal van deze gruweldaden vertellen. Job well done.

Food
Opening Bar Kitchen
Het hippe Bar, een reizende uitgaansplek in Rotterdam, heeft er nu ook een keuken bij. Tijdens Opening Bar Kitchen op zaterdag 19 januari scoor je voor een luttele €13 het Bar driegangenmenu. Tijd voor een after diner dip is er niet, want de stoelen gaan aan de kant voor de New Age Afterparty.

Muziek
Che Sudaka
De Zuid-Amerikaanse artiesten uit de band Che Sudaka traden eerder al op tijdens Bevrijdingsfestival, Sziget, Lowlands en Paaspop. Nu brengen deze vrolijke muziekmakers licht in de duisternis, zon in de winter en cocktails in de sneeuw tijdens hun optreden in de Melkweg. De groep combineert Argentijnse met Colombiaanse muziek met daarbij invloeden vanuit ska, reggea, rock en wereldmuziek.

Ron Pope
De Amerikaanse singer-songwriter Ron Pope is de ideale schoonzoon en meester in het maken van gevoelige en ontroerende liedjes, hoewel zijn stoere uiterlijk misschien anders doet verwachten. Zijn nieuwste album, Atlanta is een ode aan de staat waar hij werd geboren en waar zijn vriendin nog steeds woont (romantisch!). Zelf is deze fijne muzikant naar New York verhuisd voor zijn carrière. Maar op 19 januari toont hij zijn kunsten in onze hoofdstad.

Lucas Hamming
Green Eyed Man, zo heet de debuut EP van de jonge singer/songrwiter Lucas Hamming (1993). Zijn sound is vergelijkbaar met die van zijn grote idolen: Bob Dylan, Alex Turner en Jeff Buckley. Op 16 januari presenteert hij zijn EP aan het grote publiek in Paradiso.

Gedurende de hele week vind je nieuwe uitgaanstips op onze cultuur-pagina. 

Laatste nieuws

Zie ook