Expotip: Amsterdam Art Weekend

Haast je naar Amsterdam Art Weekend: een fijn kunstzinnig event met absolute urgentie.

Lees ook

Terwijl we nog maar net zijn bijgekomen van MuseumNacht, kunnen we ons alweer verheugen op Amsterdam Art Weekend. Van 30 november tot en met 2 december vind je geestige, ontroerende en mooie exposities verdeeld over 27 galerieën in Amsterdam. Om het je makkelijk te maken hebben we highlights voor je op een rijtje gezet. 

Collage/Storyboard – Galerie Fons Welters 
Sinds 2006 neemt kunstenaar Job Koelewijn zichzelf iedere dag 45 minuten op, terwijl hij hardop voorleest uit verschillende boeken. Zijn passie voor literatuur inspireerde hem tot het maken van Collage/Storyboard. Dit werk bestaat uit verschillende lagen, vergelijkbaar met de cirkels die je ziet wanneer je een boom doormidden zaagt. Filosofie, poëzie, religieuze spiritualiteit, geschiedenis en zelfs Dikkie Dik haalden het tot de verschillende lagen van de momumentale cirkel die het kunstwerk vormen.

101112 – Frankendael Foundation
Het werk van Robin Waart  staat in het teken van het poëtisch streven om van niets iets te maken, zoals een foto van een polaroidcamera. Door middel van herhaling en verzameling  schept hij orde in een eindeloos archief van boeken, polaroids, filmstills en gevonden beelden. Dingen die normaal gesproken ongemerkt aan ons voorbij gaan, zet hij juist in een spotlights.

 

Paraproduction – Boetzelaer|Nispen 
Hypermodern en uitdagend is het beeld dat verschillende kunstenaars uit Londen neerzetten met de tentoonstelling Paraproduction.  Zoals een kunstwerk dat gemaakt is van de hoofden van kunstenaars zelf. Een beetje vaag, maar wel lekker.Verwacht sowieso een explosie van kleur.

Time&Again – AKINCI
Met 21 december 2012 in het vooruitzicht begint de tijd te dringen. Maar wat houdt tijd precies in? De kunstenaars Persijn Broersen, Margit Lukács, Cevdet Erek, Esther Tielemans en Imogen Stidworthy hebben het thema ‘tijd’ helemaal uitgeplozen. Dit heeft geresulteerd in verschillende indrukwekkende installaties en een videoproject.

Klik hier voor het volledige programma van Amsterdam Art Weekend.

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook