Interview: Sylvia Day

De erotische romans schieten als paddenstoelen uit de grond. Waarom koos je ervoor om een erotische roman te schrijven? Ik heb nooit iets anders geda

Lees ook

De erotische romans schieten als paddenstoelen uit de grond. Natuurlijk kennen we E.L. James allemaal, maar Sylvia Day was al eerder een rising star in dit genre. Haar nieuwe boek en daarmee het tweede deel van Crossfire serieBegeerd door jou is net uit. Wij mochten haar het hemd van het lijf vragen. De woorden seks en erotisch hebben we nog nooit zo vaak voorbij zien komen. 

Waarom koos je ervoor om een erotische roman te schrijven?
Ik heb nooit iets anders gedaan. Mijn eerste boek tot en met mijn meest recente boek zijn erotische romans. Ik vind het belangrijk dat een lezer merkt dat de fysieke en de emotionele band van een koppel even sterk is.

Ben je niet bang dat mensen je als ‘de nieuwe E.L. James’ gaan labelen? 
Nee. Ik ben al vele jaren een gepubliceerde schrijver en ik heb al een boekenplank vol met mijn eigen werk. De meeste lezers kijken toch verder dan alleen de Crossfire serie en gaan ook mijn andere boeken lezen. Dit is bij E.L. James niet het geval.

Wat was je meest opmerkelijke inspiratiebron voor dit boek? 
Dit klinkt misschien gek, maar de inspiratie voor Begeerd door jou, was één van mijn eigen werken, namelijk: Seven years to sin. Hierin volg je een koppel dat een verleden heeft in seksueel misbruik. In dit geval wordt het koppel hierdoor dichter bij elkaar gebracht, maar ik was benieuwd hoe het zou zijn als het tegenovergestelde zou gebeuren. Dus wat als jou eigen trauma in de weg zou staan om dichterbij de persoon van je dromen te komen.

Heb je veel ervaring op erotisch gebied nodig om een dergelijk boek te schrijven?
Je moet vooral een goede ervaring met seks hebben, niet per definitie heel erg veel.

Het schrijven van een erotische roman is geen makkie, dat heeft onze redacteur Renske Hoff wel gemerkt (zie december nummer). Welke tip kun je haar geven?
Wanneer ik een seksscène beschrijf houd ik rekening met twee dingen: emotionele resonantie en het verder buigen van de karakters. De seks zou namelijk niet interessant zijn als er niet nog een element aan zou worden toegevoegd. Aan het einde van zo’n scène moet de lezer iets nieuws hebben geleerd over het personage en de dynamiek van het koppel.

Wie zou jouw boek moeten lezen en wie zeker niet?
Iedere volwassene zou mijn boek moeten lezen. En geen enkele minderjarige.

Benieuwd geworden? Je maakt nu kans op het nieuwste boek van Sylvia Day: ‘Begeerd door jou’. We mogen namelijk 5 exemplaren weggeven. Vul snel het formulier in: 
‘Begeerd door jou’ is het tweede deel van de ‘Crossfire serie’. Eerder verscheen: ‘Verslaafd aan jou’. 

Laatste nieuws

Zie ook