Filmtip: 4x herfst must-see

Dit zijn dé filmtips om deze herfst door te komen. Onder andere Dakota Fanning in Voor ik doodga en het trieste verhaal van Milo.

Lees ook

De maand november zit weer stampvol heerlijke films. En hoewel The Notebook na dertig keer ook nog volstaat, kan het geen kwaad om je filmhorizon zo op zijn tijd wat te verbreden. En dus zetten wij vier fijne kijktips voor je op een rij. Hiermee kun je makkelijk de herfstregen trotseren. 

Milo
Het filmregiedebuut van de Nederlandse broers Berend en Roel Boorsma draait om de tienjarige Milo, die zich niet bewust is van het feit dat hij een zeldzame genetische afwijking heeft. Zijn neurotische ouders doen er alles aan om dit voor de buitenwereld en Milo zelf verborgen te houden. Door een serie onverwachte confrontaties, worden ze met de neus op de feiten gedrukt en zien ze in dat het soms niet verkeerd is om imperfecties te accepteren. Alleen al om de heerlijke soundtrack is deze film de moeite waard. Vanaf 8 november in de bioscoop. 

Jagten
Al jarenlang delen kleuterleider Lucas en zijn vrienden lief en leed met elkaar. Al van kleins af aan wonen ze in hetzelfde Deense dorp. Als Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, blijft er van die veilige haven weinig meer over. Regisseur Thomas Vinterberg laat op meesterlijke wijze zien hoe angst, wantrouwen en paniek een kleine gemeenschap volledig kan ontregelen en levens kan ruïneren. Het scenario schreef regisseur Thomas Vinterberg samen met Tobias Lindholm, die ook Vindberg’s vorige film Submarino en de hitserie Borgen schreef. Nu in de bioscoop.

Lawless
De drie Bondurant-broers (Shia LaBoeuf, Tom Hardy en Jason Clarke) zetten tijdens de drooglegging in de jaren dertig een illegale drankhandel op. Uiteraard – no surprise here – loopt het storm en al snel is de onderneming een megasucces. Wij zouden alle begrip hebben gehad – everybody needs a glass of wine now and then – maar special agent Rakes houdt er een iets andere mentaliteit op na. Hij gaat over lijken – letterlijk – om de wet te handhaven. Het plot is gebaseerd op waargebeurde feiten, die zijn opgetekend door Matt Bondurant in het boek The Wettest Country. Tip: Laat de popcorn en cola even links liggen als je geen sterke maag hebt. Vanaf 15 november in de bioscoop.

Voor ik doodga
Over de zeventienjarige Tessa die weet dat ze doodgaat en Carpe Diem tot haar lijfspreuk maakt. Vol overgave werkt ze, samen met beste vriendin Zoey, haar bucketlist af. Ondertussen probeert haar familie om te gaan met het naderende afscheid en valt ze tegen beter weten in, genadeloos voor haar buurjongen Adam. Een steengoede performance van Dakota Fanning die we nu toch echt niet meer als dat schattige meisje kunnen zien. Note: ben jij zo iemand die bij de eerste tonen van de soundtrack volledig een verhaal in getrokken wordt, neem dan vooral tissues mee. Hij draait al een tijdje, dus grijp die laatste kans en pak deze nog op groot scherm mee! Nu in de bioscoop.

 

Laatste nieuws

Zie ook